İyi Partili İmik'ten 'İstanbul Sözleşmesi' Açıklaması

'Karar Derhal Geri Çekilmeli Ve Sözleşme Maddeleri Uygulanmalıdır'

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

İYİ Parti Malatya İl Kadın Politikaları Başkanı Arzu İmik, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili yaptığı açıklamada, kararın derhal geri çekilmesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Türkiye, ilk imzacısı olduğu İstanbul Sözleşmesi’nden çekildiğini ilân etti. Karar, toplumun büyük bölümünde tepkiye yol açarken, o tepkilerden biri de İYİ Parti Malatya İl Kadın politikaları Başkanı Arzu İmik’e aitti. İmik, İstanbul Sözleşmesi’nin feshine ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“SÖZLEŞME, HER TÜRLÜ ŞİDDETİN ÖNLENMESİNİ İFADE EDİYOR”

“İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı’nın Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından birçok ilde vatandaşlar sokağa çıkarak kararı protesto etti. 2011’de imzaya açılan ve 2014’te yürürlüğe giren sözleşmenin amacını kadınlarımıza yöneltilen her türlü şiddetin önlenmesi, şiddete maruz kalan kişilerin korunması, suçluların cezalandırılması ve kadınlarımıza yöneltilen şiddeti önlemeye yönelik politikaların hayata geçirilmesi olarak ifade edebiliriz. Bu bağlamda sözleşme, sözleşmeye taraf devletin özellikle şiddete uğrayan kadınlarımızın korunabilmesi için bir dizi önlemlerin alınmasını şart koşmaktadır.”

“RESMİ MAKAMLARI SÖZLEŞMEYİ UYGULAMAYA DAVET EDİYORUZ”

“Ülkemizde söz konusu bu sözleşmeye karşı çıkılmasındaki temel argüman ‘toplumsal cinsiyet’ ve ‘cinsel yönelim’ gibi ifadelerin kabul edilemez olarak görülmesi ve bir bütün olarak İstanbul Sözleşmesi’nin Türk aile yapısına zarar verdiğinin iddia edilmesidir. Ancak Kadın örgütleri ise belirtilen iddiaların aksine ülkemizde erkek şiddeti vakaları ile kadın cinayetlerinin önüne geçilebilmesi bakımından sözleşmenin önemine dikkat çekiyor. Dolayısıyla, ülkemizde feshedilen sözleşmenin maddelerini uygulamaya ve üzerimize düşen görevleri yapmaya resmi makamları davet ediyoruz.”

“TEK BİR KİŞİ TARAFINDAN KEYFİ FESİH, HUKUK VE İNSAN HAKLARI GASPIDIR”

“İyi Parti olarak TBMM tarafından kabul edilen İstanbul Sözleşmesi’nin tek bir kişi tarafından keyfi olarak feshedilmesinin bir yetki, hukuk ve insan hakları gaspı olduğuna inanıyoruz. Yasama yetkisinin de açıkça ihlali olan bu kararın derhal geri çekilmesini talep ediyoruz. Kadınlarımızın güvenliği için söz konusu bu yaşananların sonuna kadar takipçisi olacağımızı bir kez daha belirtiyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN