İtfaiye Daire Başkanlığı İlk 8 Ayda 2 Bin 281 Olaya Müdahale Etti

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler, Malatya genelinde vatandaşların ve çevrenin olumsuzluklarla karşılaşmaması için çalışmalarını 7 gün 24 saat aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Malatya genelinde ev ve çatı, iş yeri, ot, çöp, bahçe, araç ve orman yangınlarına karşı mücadelelerini sürdüren İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri ayrıca Malatya genelinde ve bölgede sel, su baskınları ve boğulma olaylarına da müdahalelerini 7 gün 24 saat esasına dayalı bir şekilde çalışarak gerçekleştiriyor. 2021 yılı Ağustos ayı itibariye toplamda 2 bin 281 olaya müdahale eden ekipler, sadece Malatya genelinde değil bölgede ve ülkede meydana gelen doğal afetlere de destek veriyor.

İtfaiye Daire Başkanlığının yaptığı çalışmalarla ilgili bilgiler veren Daire Başkanı Hanifi Acar, “ İtfaiye Daire Başkanlığı olarak halkımızın mal ve can güvenliğini en üst düzeyde korumak için 7/24 sürekli göreve hazır bir şekilde hizmet veriyoruz. Malatya genelinde 19 ayrı noktada 24 saat esasına dayalı nöbet tutuyoruz. Malatya merkezde Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerimizde toplam 4 şube 1 merkez olmak üzere 5 noktada halkımıza hizmet verme noktasında sürekli hazırız. 2021 yılının ilk sekiz ayında 2 bin 281 olaya müdahale ettik. Müdahale ettiğimiz olayların bin 522’si ot, çöp, orman ve anız yangını dediğimiz büyümeye açık olan yangınlar. Her yangın küçük bir kıvılcımla başlar. Yangınlara müdahale etmezseniz bu yangınlar büyüyerek etrafa yayılır. Ülkemizde son günlerde çok büyük yangınlar yaşadık. Ormanlarımız, geleceğimiz yandı diyebiliriz. Yanan ağaçlarımızı yetiştirmek yıllarımızı alır. Hemşerilerimizden ricamız piknik yerlerinde yaktığımız ateşleri söndürmeden terk etmeyelim. Sigara içen hemşerilerimiz sigaralarını söndürmeden atmasın. Özellikle araç kullanan hemşerilerimiz eğer sigara kullanıyorlarsa sigaralarını araç dışına söndürmeden atmasınlar. Doğada gezen hemşerilerimiz yangına sebebiyet verecek cam şişeleri gördüklerinde şişeleri toprağa gömsünler ya da güneşe maruz kalmayacak şekilde bertaraf etsinler. Bu gibi küçük ancak yangına sebebiyet verecek durumlarda tedbir alırsak inanıyorum ki yangınlardan ilimizi, bölgemizi ve ülkemizi korumuş oluruz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı olarak Akdeniz bölgesinde ve Batı Karadeniz bölgesinde meydana gelen afetlere de destek verdiklerini ifade eden Daire Başkanı Hanifi Acar, “ Büyükşehir Beledisi olarak ülkenin genelinde yaşanan sıkıntılara merhem olmaya çalışıyoruz. Ayrıca bölgemizde olan olaylara da müdahale ediyoruz. Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı olarak bölgede kilit noktası şeklinde görev yapıyoruz. Türkiye’nin en iyi ekiplerinden biri olan su altı arama kurtarma ekibine sahibiz. Bunu iftiharla söyleyebiliriz. En son Erzincan ilinde yaşanan boğulma vakasına müdahale etmiştik. Bölge illerinde meydana gelen boğulma olaylarına ekibimiz her zaman göreve hazır. Ekiplerimiz gece ve gündüz dalışı yaparak 24 saat müdahale etme imkânına sahip. İmkânlarımız mevcut fakat vatandaşlar olarak devletimizle el ele vermezsek afetlerin önüne geçemeyiz. Vatandaşlarımız onun için afetler konusunda kendini görevli olarak addetmeli. Afetler olmadan önce tedbirler konusunda üzerimize düşeni yapmamız lazım. Ayrıca vatandaşlarımızdan ricamız evlerinde yangın söndürme tüpü bulundurmalarıdır. Eğer evimizde küçük bir yangın tüpü bulundurursak olabilecek yangınlara saniyeler içinde müdahale edebiliriz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN