Hak-Bir Çalışan Ve Emekliler Derneğinden Basın Toplantısı

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Hak-Bir Çalışan ve Emekliler Derneği, 24 Temmuz Gazeteciler Günü ve Basın Bayramı vesilesiyle düzenlediği basın toplantısında, emeklilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekti. Toplantıya basın mensupları ve dernek yöneticileri yoğun ilgi gösterdi. Genel Başkan Mustafa Taşçı, Birlik ve beraberlik mesajlarını verdi. Bizler her zaman basın çalışan gazeteci kardeşlerimizin yanındayız.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Hak-Bir Çalışan ve Emekliler Derneği Genel Başkanı Mustafa Taşcı, basın mensuplarını selamlayarak, “24 Temmuz Gazeteciler Günü ve Basın Bayramı’nı kutluyor, tüm gazeteci kardeşlerimi tebrik ediyorum, çalışmalarından başarılar diliyorum” dedi. Zor şartlarda görev yapan tüm basın çalışan kardeşlerimizin yanındayız. Taşçı, Bizler yıllardır hep sahalarda ömrümüz geçmiştir. Basın çalışan gazeteci kardeşlerimizin ne zorluklarla görev yaptıklarını en iyi bilenlerdeyiz.

Taşcı, konuşmasında derneğin kurucularını tanıtarak, derneğin amaçları hakkında kısa bir açıklama yaptı. Toplantının ana gündem maddesi ise, Türkiye’de 16.5 milyon emeklinin büyük bir kısmının açlık sınırının altında bir gelirle yaşamaya mahkum edildiği gerçeği ve bu durumun yarattığı sorunlar oldu. Taşcı, emeklilerin yaşadığı bu zor şartların sürdürülemez olduğunu belirterek, alınması gereken tedbirler üzerine görüşlerini paylaştı.

Mustafa Taşcı’nın Özgeçmişi
1949 yılında Nevşehir’de doğan Mustafa Taşcı, 1968 yılında Nevşehir Kız İlk Öğretmen Okulu’ndan mezun oldu. Nevşehir ve Konya’da öğretmenlik ve okul müdürlüğü yaptıktan sonra, 1974 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü Pedagoji Bölümü’ne girip 1977 yılında mezun oldu. Üniversite yıllarında çeşitli bakanlıklarda görevler aldı ve 1976 yılında Öz-Yapı Yol İnşaat İşçileri Sendikası’nı kurdu. Aynı yıl Hak-İş Konfederasyonu’nun kuruluş çalışmalarına katılarak, 22 Ekim 1976 tarihinde Genel Başkan olarak seçildi. 1980 yılına kadar bu görevini sürdürdü.

1980 askeri darbesinin ardından öğretmenlik görevine atanamayan Taşcı, Samsun’da ticaret yaparak hayatını sürdürdü ve yerel bir gazete çıkardı. 1984 yılında Milli Eğitim Bakanı Vehbi Dinçerler’e danışman olarak çalıştı ve çeşitli illerde eğitim müfettişliği görevlerinde bulundu. 1991 yılında milletvekili adayı oldu ancak adaylıktan çekildi. Daha sonra Merve Madencilik Limited Şirketi’ni kurarak çeşitli belediyelere kömür tanzim satış istasyonları kurdu.

1996 yılında İstanbul’da düzenlediği ‘Sibirya’dan Eve Teslim Kömür’ kampanyası sırasında büyük mali kayıplar yaşadı ancak itibarını korumak için mücadele etti. 1999 Marmara Depremi’ne kadar Lüleburgaz’da su arıtma kumu üretimi yaptı. Daha sonra su arıtma cihazları satışı ve çeşitli danışmanlık görevlerinde bulundu.

Emekli olduktan sonra Almanya, Bulgaristan ve Romanya’daki Türk okullarında eğitim danışmanlığı yaptı. 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sonrasında Türkiye’ye dönerek hızlandırılmış okuma eğitimleri veren kurslar açtı. Pandemi sürecinde kursların kapanması üzerine 4 Eylül 2023 tarihinde Hak-Bir Çalışan ve Emekliler Derneği’ni kurdu ve kurucu genel başkan olarak görev aldı. 19 Ekim 2023 tarihinde yapılan ilk olağan genel kurulda yeniden genel başkan seçildi.

Hak-Bir Çalışan ve Emekliler Derneği, Türkiye’deki emeklilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi için çalışmalarını sürdürmektedir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN