Gedik Namazgah'taki Bayram Namazına Bakan Tüfenkci'de Katıldı

Bakan Tüfenkci, 'Bayramlar Birlik Ve Beraberliğimizin Pekiştiği Günlerdir'

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapılan çevre düzenlemesi, minber ve mihrap yenilemesinden sonra hazır hale getirilen Gedik Namazgah’ta vatandaşlarla birlikte bayram namazını kılan Gümrük ve Ticaret Bakanı, “Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın pekiştiği bu mübarek bayram gününde Türkiye’miz ve milletimiz için daha güçlü olmamız gerekiyor. Çünkü bu coğrafyada yaşayan insanların bütün umudu ve yaşam sevinci olan Türkiye’nin birliğini ve beraberliğini koruması gerekiyor” dedi.

GEDİK TEPESİNDE NAMAZGÂH GELENEĞİ YAŞATILIYOR

Osmanlı İmparatorluğu döneminde vakit namazları ve Cuma namazları dışında bayram namazlarına ev sahipliği yapması nedeniyle tarihi bir dokusu bulunan Namazgah kültürüne ayrı bir önem veren Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın düzenleme çalışmalarını bizzat takip ettiği Gedik Mahallesindeki Namazgah’ta Bayram namazı heyecanı yaşandı.

Geleneklerin unutulmamasının yanı sıra bu önemli kültürü yaşatmak adına her yıl olduğu gibi yine namazgah alanında kılınan Ramazan Bayramı namazına Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Vali Mustafa Toprak, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Belediye Başkanı H. Uğur Polat, AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kılınan bayram namazından sonra bayramlaşma töreni gerçekleştirdi. Gümrük ve Ticaret Bakanı  Bülent Tüfenkci ile protokol üyeleri vatandaşlarla tek tek tokalaşarak bayramlarını tebrik ettiler.

BAŞKAN POLAT, “ BAYRAMIN BİRLİKTE YAŞAMA ÜMİTLERİMİZE KATKI SUNMASINI TEMENNİ EDERİM”

Bayramlaşma töreni sırasında bir konuşma yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı H. Uğur Polat, Ramazan Bayramının şehit kanlarıyla sulanmış vatan topraklarında yaşayan aziz milletin kardeşlik, dayanışma ve birlikte yaşama inancına katkı sunmasını temenni eden ederken şunları söyledi; “ Ramazan Bayramı ümit ediyorum ki; ülkemizde kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi daim kılmamıza vesile olur. İslam Coğrafyasının farklı bölgelerinde zulüm ve baskı altında olan bütün Müslüman kardeşlerimizin yaşadıkları acıların bayram feyzi ve bereketiyle birlikte sona ermesini Cenabı Allah’tan niyaz ediyoruz. Bugünler büyüklerimizin ellerini öpüp hayır duası almak, küçüklerimizle beraber vakit geçirerek onlara yol göstermek için birer vesiledir. Tüm hemşerilerimizin mübarek Ramazan Bayramlarını tebrik ediyorum” diye konuştu.

ÇAKIR, “RAMAZAN BAYRAMI HUZUR VE KARDEŞLİK GETİRSİN”

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, “Paylaşma, yardımlaşma ve ibadet ayı olan mübarek Ramazan Ayını tamamlanın huzuru içerisindeyiz. Rabbimden bizleri nice Ramazanlara kavuşturmasını niyaz ediyoruz. Bayramla ise çok önemli zaman dilimleridir, bayramı bayram gibi yaşamayı Cenabı Allah hepimize nasip etsin. Bayramlar küslüklerin, dargınlar ve giderildiği, dostluk ile kardeşliğin pekiştiği günlerdir. Ramazan Bayramının ülkemize, İslam Coğrafyasına ve insanlığa barış ve kardeşlik getirmesi için dua ediyoruz” dedi.

Ramazan Bayramının İslam Coğrafyasında akan kanın durmasına vesile olmasını temenni eden AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin’de konuşmasında, “  Rahmet kapılarının açıldığı, insanların birbirleriyle dayanışma sergilendiği özel bir ayı geride bıraktık.  Bütün müslümanlar Ramazan Ayı boyunca beden ve ruhen bir ibadeti yerine getirdiler, bu yalnızca Cenabı Allah için yapılan bir ibadettir. Rahmet kapılarının açıldığı bir günde başta ülkemize, ümmete ve İslam Coğrafyasına hayırlar getirmesini temenni ediyorum.  Ramazan Bayramının İslam Coğrafyasında akan kanın durmasını vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Bütün Malatyalı hemşerilerimizin ve bütün Müslümanların Ramazan Bayramlarını tebrik ediyorum, kutluyorum” ifadelerine yer verdi. 

TOPRAK, “RAMAZAN BAYRAMINIZI TEBRİK EDERİM”

Malatya Valisi Mustafa Toprak ise konuşmasında, “ Rahmet ve mağfiyet ayı olan Ramazan Ayını hep birlikte yaşadık.  Ramazan’ın getirdiği güzellikleri, o yardımlaşma ve paylaşma duygularını hep birlikte idrak ettik ve Ramazan Bayramına da ulaştık. Malatyalı kardeşlerimizin ve İslam Âleminin Ramazan Bayramını tebrik ederim” dedi.

BAKAN TÜFENKCİ , “BAYRAMLAR BİRLİK VE BERABERLİĞIMİZİN PEKİŞTİĞİ GÜNLERDİR”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise, bayramların birlik ve beraberliği pekiştiren çok önemli günler olduğuna vurgu yaptı.

Konuşmasında ‘birlik ve beraberlik’ mesajları veren Bakan Tüfenkci, “ Ramazan Bayramına bizleri eriştiren Rabbimize hamd ediyoruz. Bütün Türkiye’nin, Malatyalı hemşerilerimizin bayramlarını en kalbi duygularımla kutluyorum. Bayramları sevinç ve güzellikler içinde yaşamayı Rabbim hepimize nasip etsin.  Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın pekiştiği bu mübarek bayram gününde Türkiye’miz ve milletimiz için daha güçlü olmamız gerekiyor. Çünkü bu coğrafyada yaşayan insanların bütün umudu ve yaşam sevinci olan Türkiye’nin birliğini ve beraberliğini koruması gerekiyor. Türkiye bildiğiniz gibi aktif rol oynamakta ve dolayısıyla da orta doğu coğrafyasında bizlerin güçlü, sözü dinlenilebilir bir ülke olmamız içinde hem iktisadi de bizim güçlü olmamız lazım hem de ülkemizi oluşturan bizlerinde birlik beraberlik içinde olmamız gerekir. Bu vesileyle aziz milletimizin, Malatyalı hemşerilerimizin ve İslam Âleminin mübarek Ramazan Bayramını kutluyorum” dedi.

BAKAN TÜFENKCİ, “ BİR DAHA BÖYLE OLAYLARIN YAŞANMAMASINI ÜMİT EDERİM”

Akpınar mahallesinde meydana gelen silahlı saldırıyla ilgili kısa bir değerlendirmede bulunan Bakan Tüfenkci, “ Meydana gelen asayiş olayında vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, gerçekten üzüntü verici bir olay yaşandı. Malatya’da bir daha böyle olayların yaşanmamasını ümit ederim” dedi. 

Namazgah’taki bayram namazına katılan vatandaşlara Yeşilyurt Belediyesi tarafından çikolata ikram edildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN