Fendoğlu, Sahadaki Sorunları İstişare Toplantısında  Bakan Yerlikaya'ya Aktardı

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Başkanlığında AFAD’da 6 Şubat depremlerini yaşayan 11 ilin milletvekilleri ile yaptığı toplantıda Malatya’da sahada yanan sorun ve talepleri madde madde dile getirdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Başkanlığında, 6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 İlimizin milletvekilleriyle istişare toplantısına AFAD Başkanı, AFAD Başkan Yardımcıları, İçişleri Bakan Yardımcıları, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcıları ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu tarafından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlık ettiği toplantıda gündeme getirdiği sorun ve talepler şu şekilde:

“-Oturma ruhsatı olmayan orta hasarlıların durumu tam net değil.

-Yüzde 80 bir araya gelemeyenlerin durumu karışık, insanlar ciddi sıkıntı yaşıyor.

-Mahkemelik olanların sonucu daha ne kadar bekleyecek, Adalet Bakanımız ile görüşülüp hızlandırma yapılabilir mi?

-Bu binaların kontrolünü devlet bir kez daha performans analizi olarak yapamaz mı?

-Borçlanmış, ama ev yıkılmış ama borç ödeyenler var. Bu insanların durumu ne olacak?

-AFAD güçlendirme kredisi güçlendirme yapılırken değil,  bittikten sonra veriliyor ve tamamı verilmiyor

-1 Ocak 2024’ten geçerli olmak üzere bağışlanan yapılara (konut okul) KDV istisnası sağlanırken bu yerlerde vatandaşın konut güçlendirme işlemleri %20 KDV uygulaması devam ediyor. Malatya 6306 sayılı kanun kapsamında afet riski taşıyan bölge olarak ilan edilmediği için hasarlı binaların güçlendirme işlemlerinde % 20 KDV uygulanıyor. Torba kanunun da deprem bölgesinde kamuya bağışlanan yapım işleri  KDV’den istisna tutuluyor. Depremde mağduriyet yaşayan vatandaş için böyle bir istisna yoktur.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN