Fendoğlu, Belediye Mezarlık Görevlileri Ve Çalışanlarının Taleplerini Dile Getirdi

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu TBMM Genel kurulunda gündem dışı söz alarak; “Covid-19 virüsüne yakalanıp vefat eden vatandaşlarımızın defin işlemleriyle birebir uğraşan, nakillerini ve dinî vecibe olarak yıkama işlemini yapan, kendi hayatlarını bir noktada riske atan belediye mezarlık çalışanlarımızın özlük haklarında bir defaya mahsus bir ek ödenek talepleri vardır.

Bu haktan bir defaya mahsus yararlanmaları önem arz etmektedir.” diyerek Belediye Mezarlık görevlileri ve çalışanlarının talebelerini dile getirdi. MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu yapmış olduğu konuşmada; “dünyada olduğu gibi Covid 19 virüsüne karşı başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere ülkemiz  genelinde büyük bir  mücadele verilmektedir. Bu vesile ile sağlık personellerimize göstermiş oldukları gayretlerden dolayı teşekkür ederim. Covid-19 virüsüne yakalanıp vefat eden vatandaşlarımızın defin işlemleriyle birebir uğraşan, nakillerini ve dinî vecibe olarak yıkama işlemini yapan, kendi hayatlarını bir noktada riske atan belediye mezarlık görevlilerimizin bir kısmı Covid-19'a yakalandı ve atlattı, bir kısmı ise şuan aileleriyle birlikte karantina altındadır. Hayatlarını riske atıp vatandaşlarımızın defin görevini yapan mezarlık çalışanlarımızın özlük haklarında bir defaya mahsus bir ek ödenek talepleri vardır. Bu haktan bir defaya mahsus yararlanmaları önem arz etmektedir.” İfadelerini kullandı.  

TBMM TUTANAK METİN 12.10.2020

BAŞKAN - Sayın Fendoğlu… MEHMET CELAL FENDOĞLU(Malatya) - Teşekkür ederim Başkanım. Dünyada olduğu gibi Covid19 virüsüne karşı başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere ülkemiz  genelinde büyük bir  mücadele verilmektedir. Bu vesile ile sağlık personellerimize göstermiş oldukları gayretlerden dolayı teşekkür ederim. Covid-19 virüsüne yakalanıp vefat eden vatandaşlarımızın defin işlemleriyle birebir uğraşan, nakillerini ve dinî vecibe olarak yıkama işlemini yapan, kendi hayatlarını bir noktada riske atan belediye mezarlık görevlilerimizin bir kısmı Covid-19'a yakalandı ve atlattı, bir kısmı ise şu an aileleriyle birlikte karantina altındadır. Hayatlarını riske atıp vatandaşlarımızın defin görevini yapan mezarlık çalışanlarımızın özlük haklarında bir defaya mahsus bir ek ödenek talepleri vardır. Bu haktan bir defaya mahsus yararlanmaları önem arz etmektedir. Teşekkür ederim.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN