İhracat Haberleri

İhracat Haberleri

Vali Yazıcı’dan İlimizdeki Fabrikalara Ziyaret

Vali Ersin Yazıcı; Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesinde, ilimiz istihdamına ve ihracatına, yaptıkları üretim ve sağladıkları iş imkanları ile katkıda bulunan fabrikaları ziyaret etti. 

Keskin’den Kayısı Üreticileri İçin İlaç Temin Edilmesi Çağrısı

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya ekonomisinin lokomotifi olan ve Türkiye’nin ise dünyada ihracatında söz sahibi olduğu kayısının ilkbahar ilaçlaması için devletin ve tarım ilacı şirketlerinin Malatyalı çiftçiye depremden dolayı yardımcı olması ve bu konuda bir organizasyon yapılması gerektiği çağrısında bulundu.

Baykan Denim Tekstil İşletmesi Ziyaret Edildi

Vali Hulusi Şahin, ilimiz ve ülkemiz istihdamına, üretimine, ekonomisine ve ihracatına katkılar sunan iş dünyasına olan ziyaretlerini sürdürüyor.

Malatya ASKON'dan 100 Milyon Dolar İhracat

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Malatya Şube Başkanı Mustafa Şarlak, “Gayemiz ülkemizin dört bir yanında ülke ekonomimize katkı sunmak” dedi.

Başkan Sadıkoğlu: Tüm Zamanların En Yüksek İhracatını Gerçekleştirdik

Malatya’dan 2022 yılında bir önceki yıla göre yüzde 7 artışla 455 milyon dolar ihracat gerçekleştirildi. Malatya’nın tüm zamanların en yüksek ihracatını gerçekleştirdiğini belirten Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Cumhuriyetimiz ve Odamız 100. yılına girerken, şehrimizin ihracatta yakaladığı başarı ivmesinin artarak devam etmesi için ihracat odaklı çalışmalar yürütmeye 2023 yılında da aralıksız devam edeceğiz” dedi.

Milletvekili  Çalık, Türkiye Yüzyılı'nı Başlattık

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Ülkemizi yatırım, istihdam, üretim, ihracat odaklı bir büyüme sürecine sokarak, kalkınmada ve ekonomik bağımsızlıkta tarihi bir dönüşümü gerçekleştirdik. Türkiye Yüzyılı'ını başlattık” dedi.

Sadıkoğlu, Girişimlerimiz Olumlu Sonuçlandı, 6. Bölge Teşvikleri Süresi 2 Yıl Uzatıldı

Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Şehrimizin üretimi, ihracatı ve istihdamı adına büyük önem arz eden 6. Bölge Teşviklerinin süresi 2 yıl daha uzatıldı.

Çalık, Kayısı 5 Yılda 1,4 Milyar Dolarlık Döviz Girdisi Sağladı

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya kayısısında son 5 yılda 467 bin ton kuru kayısı ihracatın gerçekleştirildiğini, bu ihracat ile 1 milyar 384 milyon dolar Türkiye ekonomisine katkı sağlandığını açıkladı.

Malatya’dan 360 Milyon Dolar İhracat

Malatya’dan 2022 yılının ilk on ayında önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artışla 360 milyon 780 bin dolar ihracat gerçekleştirildiğini belirten Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Üretimin, istihdamın ve ihracatın yara almadan devam edebilmesi için işletmelerimizin daha çok desteklenmeye ihtiyacı var” dedi.

Başkan Sadıkoğlu, Yatırım Ve Üretimin Devamı Adına Önemli Bir Adım

Merkez Bankası’nın faiz indiriminin ardından aldığı önlemlerle bankaların ticari kredi faizlerini yüzde 30’ların üzerine çıkmayacak bir şekilde yaptığı sınırlandırma düzenlemesini değerlendiren Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Yatırım, üretim, istihdam ve ihracatın devamı adına önemli bir adımdır” dedi.

Malatya TSO’dan İstanbul Piliç’e Plaket

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) 2021 yılı en fazla ihracat yapan ilk 1000 firma listesine giren İstanbul Piliç’i ziyaret ederek plaket takdim etti.

Malatya’da Kuru Kayısı Toplantısı Düzenlendi

Malatya Ticaret Borsası ev sahipliğinde sektörün temsilcileri ile Kuru Kayısı Toplantısı düzenlenerek Kuru Kayısı başta olmak üzere kuru meyve ihracatının sorunları ve çözüm yolları tartışılırken, kuru kayısı ve kuru meyvenin ihracatının arttırılması için yapılan adımlar konuşuldu.

İhracatçılar Birliklerinden Başkan Gürkan’a Ziyaret

Ege İhracatçılar Birliği Sektör Kurulu Başkanı Osman Öz ve beraberindeki heyet Malatya Ticaret Odası Başkanı Ramazan Özcan ile birlikte Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret ederek, kayısı ve özellikle kuru kayısı ticareti konusunda istişarelerde bulundular.

Başkan Sadıkoğlu, İhracat Ürünlerinde Malatya Kayısısı

Eğe Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği heyetini ağırlayan Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Yaptığınız ihracatlarda 'Malatya Kayısısı' adının kullanılmasını önemle rica ediyoruz” dedi.

Malatya’dan Üç Ayda 110 Milyon Dolar İhracat

Malatya’dan 2022 Mart ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 42 artışla 45 milyon 953 bin dolar ihracat gerçekleştirildiğini belirten Malatya TSO Başkanı Sadıkoğlu, “2022 yılının ilk üç ayına baktığımızda da ihracatımızın arttığını görüyoruz.

Milletvekili Çakır'dan Tarım ve Gıdadaki İddialara Cevap

'Türkiye, gıda ve tarım ürünleri dış ticaretinde net ihracatçı bir ülkedir. 456 bin dekar alan tarımsal üretime kazandırıldı' AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, tarım, gıda ve ormancılık alanında bazı kesimler tarafından ortaya atılan iddialar hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Sadıkoğlu, İhracatta Tarihi Rekor

Başkan Sadıkoğlu: “425 milyon dolar ile ihracatta tarihi rekor kırdık”

Çalık, Fırat Kalkınma Ajansı Malatya’da 323 Projeye 369 Milyon TL Destek Verdi

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi (MKYK) ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Fırat Kalkınma Ajansı’nın Malatya’da 323 projeye 369 Milyon TL destek verdiğini kaydederek, “Doğu Anadolu Bölgesi’nde ihracatın öncü ili olan Malatya, Doğu Anadolu’nun incisi olmaya devam edecek” dedi.

Başkan Sadıkoğlu’ndan Malatya’ya Eximbank Şubesi Talebi

Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Malatya'daki ihracatçılarımızın önünü açmak, bölgesinde avantajlı konuma getirmek ve rekabette bir adım öne taşımak için Türk EximBank’ın Malatya’ya şube açması talebimizi ilettik” dedi.

Başkan Sadıkoğlu, Malatya’da İhracat Rekoru

Başkan Sadıkoğlu: “Kasım ayında tarihimizin en yüksek aylık ihracatını gerçekleştirdik”

FKA’dan Dış Ticarette Uzmanlaşma Eğitimleri

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) faaliyet gösterdiği TRB1 Bölgesindeki (Bingöl, Elâzığ, Malatya ve Tunceli) firmaların ihracat hacminin artırılmasına yönelik “Dış Ticarette Uzmanlaşma Eğitimleri” düzenledi.

Tim Kobi İhracat Seferberliği Malatya Online Eğitim Programı Düzenlendi

Fırat Kalkınma Ajansı işbirliği ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) organizasyonunda KOBİ'lerin ihracata özendirilmesi, ihracat destekleri, pazarlama stratejisi, finansman ve risk analizi konu başlıklarında firmaların bilgilendirilmesi amacıyla “TİM KOBİ İhracat Seferberliği/Malatya” eğitim programı düzenlendi.