Hayva Haberleri

Hayva Haberleri

Depremzede Üreticilere Büyükbaş Hayvan ve Sıvat Dağıtımı

Malatya Valisi Ersin Yazıcı Büyükbaş Hayvan ve Sıvat Dağıtım Programına Katıldı.

8 Bin Koli Gıda ve Hijyen Seti, 300 Adet Çocuk Kıyafeti ve 12 Ton Hayvan Yemini Depremzedelerle Buluşturuyoruz

Yeşilyurt Belediyesi AR-GE Müdürlüğü, Hollanda merkezli İnsani Yardım Kuruluşu (Cordaid) ve Kentsel Gelişim Derneği işbirliğiyle Malatya’ya getirilen 8 bin koli erzak ve hijyen setinin yanı sıra 300 adet çocuk kıyafeti ile 12 ton hayvan yeminin Doğanşehir İlçesindeki konteyner kentlerde kalan depremzedelere ve çiftçilere dağıtımına başlandı.

Ağbaba, Depremin Üstünden 1 Ay Geçti Hala Çadır Yok

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulu’nda, Malatya’da deprem sonrası yaşanan sorunlara ilişkin, “Deprem bir ayı geçti, hâlâ çadır yok. Vallahi yok, billahi yok. İnsanlar 30 günden beri duş alamıyorlar. 30 günden beri insanlar su göremediler. Hâlâ enkazın altında hayvanlar var. Hâlâ hayvanlara çadır bulunamamış” dedi.

Orduzu Turgut Özal Tabiat Parkı Hayvanat Bahçesine Yoğun İlgi

Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne ait ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde tek olma özelliğine sahip olan Orduzu Hayvanat Bahçesi, 2022 yılında şehir içinden ve il dışından birçok ziyaretçinin uğrak noktası oldu. 2022 yılı içerisinde toplamda 186 bin 201 kişinin ziyaret ettiği hayvanat bahçesinde 78 türden bin 300’ün üzerinde hayvan bulunuyor.

Sarıtaç, Tarım ve Hayvancılığa İYİ Parti Modeli Uygulanacak

İYİ Partili Asuman Sarıtaç, çiftçinin yüksek maliyetler altında ezildiğini, tarım ve hayvancılıkta İYİ Parti Modellerinin, ihtiyaç-kaynak-akademik kariyer-sonuç bağlantısını sağlayacağını ve üreticinin düşük maliyetle, yüksek verimin amaçlandığını söyledi.

Başkan Gürkan, Hayvanclık Projeleri Destekleme Seminerine Katıldı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen ‘Hayvancılık Projeleri Desteklemeleri ve Tarım Sigortaları (TARSİM)’ konulu seminere katıldı.

Başkan Akın, Hep Birlikte Üretene Sahip Çıkmamalıyız

Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından yetiştiricilere yönelik hayvancılık projeleri desteklemeleri ve TARSİM sigortaları ile ilgili sunum bilgilendirme toplantısı yapıldı. Program da çobanlık kursunu başarılı bitiren çobanlara sertifika ve plaket verildi.

Çocuklarımızı Hayvan Sevgisiyle Büyütelim’ki O Sevgi Tüm Dünyayı Güzelleştirsin

Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünde ‘4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’ Özel Programı Düzenlendi.

Hayvan Barınağı Minik Misafirlerini Ağırladı

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde, Büyükşehir Belediyesine bağlı Hayvan Barınağı minik ziyaretçileriyle doldu taştı. Yüzlerce çocuğun ziyaret ettiği hayvan barınağı sevgi ve hoşgörüyle kalpleri ısıttı.

Canlı Hayvan Pazarı, Bölge Ekonomisinin Mihenk Taşıdır

Başkan Çınar, Canlı Hayvan Pazarını Ziyaret Edip, Üreticilerle Bir Araya Geldi.

Keskin, Halkımız Kurbanını Marketlerde Değil, Yetiştiriciden Ve Köylüden Alsın

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Kurban Bayramı öncesi Malatya Canlı Hayvan Pazarında besici esnaflar ile üreticileri ziyaret ederek, burada vatandaşlara, “Kurbanlıklarınızı marketlerden değil, bu ülkenin gerçek üreticisi olan köylüden ve hayvan yetiştiricisinden alın” çağrısında bulundu.

Fakıbaba: ‘Köysel Dönüşüme’ Ve ‘Kooperatifleşmeye’ Ağırlık Verilmeli

Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Türkiye’nin tarım ve hayvancılık alanında çok zengin bir imkâna sahip olduğunu belirterek, kentsel dönüşüm yerine köysel dönüşüme, mazot yerine de gelire destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Modern Ve Çağdaş Bir Hayvan Pazarını Dizayn Ediyoruz

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kurban Bayramı öncesi Canlı Hayvan Pazarı’nı ziyaret ederek bu alanda yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Ağbaba, Çiftçi Bir Hayvanı Satıp Diğerine Yem Almak Zorunda Kalıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğini ziyaret ederek üreticilerin sorunlarını dinledi ve üreticilerin durumuna ve artan gıda fiyatlarına ilişkin açıklama yaptı.

Sıvat Desteği İle Hayvancılığın Gelişmesine Katkı Sunuyoruz

Yeşilyurt’ta Hayvancılıkla Uğraşan Çiftçilere Sıvat (Hayvan Suluğu) Desteği Sağlandı.

Yazıhan'da Küçükbaş Hayvan Sürüsünü Aç Kurtlar Telef Etti

Malatya'nın Yazıhan ilçesine bağlı Alican Mahallesi'nde Ağıla giren kurt sürüsü 200 küçükbaş hayvanı telef etti.

Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvanların Sahibi Olmuş

Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Yeniköy Geçici Hayvan Bakım Evi’ni gezen muhtarlar, barınakta bulunan hayvanlara yapılan çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

Yoğun Karda Battalgazi’deki Can Dostlar Unutulmadı

Battalgazi’de kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına Battalgazi Belediyesi sahip çıkmaya devam ediyor.

Battalgazi Belediyesi Ekipleri, Üretici Ve Hayvanlarını Kurtardı

Beydağı’nın eteklerinde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan, yoğun kar ve tipi nedeniyle mahsur kalan üretici Hüseyin Kopar ve ailesinin yardımına da Battalgazi Belediyesi ekipleri yetişti. Ahır çatısının çökmesi sonucu 4 hayvanı telef olan üretici Kopar ve hayvanları, ekiplerin yardımıyla kurtarıldı.

Hekimhan Belediyesinden Doğa’daki Hayvanlar Yiyecek Bırakıldı

Malatya’nın Hekimhan İlçesinde Doğal Ortamda Yiyecek Bulmakta Zorlanan Yaban Hayvanları Unutulmadı.

Başkan Uçkan, Sokak Hayvanlarını Unutmayalım

Gelecek Partisi Malatya İl Başkanlığının Organizasyonu İle Sokaklarda Yaşayan Sokak Hayvanlarına Dağıtılan 15 Çuval Kedi Maması ve 40 Çuval Köpek Maması Çok Sayıda Kedi ve Köpeğe Can Oldu.

Yeşilyurt Belediyesi Ekipleri, Kış Günlerinde Sokak Hayvanlarını Unutmadı

Sokak hayvanlarının soğuk kış günlerinde aç kalmaması için çaba sarf eden Yeşilyurt Belediyesi ekipleri, ilçenin çeşitli noktalarına yem ve mama bıraktı.

Battalgazi’de Can Dostlar İçin 19 Yeni Besleme Noktası

Sokak hayvanları ve yabani hayvanlar için yürüttüğü çalışmalarına hız veren Battalgazi Belediyesi, sokaktaki 'Can Dostlar’ için ilçenin 19 farklı noktasında yeni besleme noktaları oluşturdu. Başkan Güder, “Battalgazi’deki can dostlarımızın daha iyi şartlarda beslenmelerini sağlıyoruz, hayvanseverlerin gözü arkada kalmasın” dedi.

Çalık, Üreticilerimizin Arpa Teminindeki İhtiyacı İle İlgili Sorununu Çözdük

AK Parti Merkez  Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Hayvan üreticilerimizin yem ihtiyacıyla ilgili sorunları masaya yatırdık. Üreticilerimizin öncelikle yemle ilgili sorunlarının aşılması için arpa teminindeki engelleri ortadan kaldırmak için Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli ile bir görüşme yaptık.