Ev Haberleri

Ev Haberleri

Malatya'da Çarşı Yeniden Yükseliyor: İşyeri Teslimatları 2025'te Başlıyor

Asrın felaketiyle çarşı merkezi tamamen yıkılan Malatya’da, yeni işyerlerinin inşası hızla devam ediyor. Binlerce işyerinin yapıldığı kent merkezinde ilk teslimatlar, 6 Şubat 2025’te, depremin ikinci yıldönümünde başlayacak.

Öğretim üyelerimizin akademik başarısı

Üniversitemizden 3 bilim insanı, her yıl Stanford Üniversitesi’nden John P.A. Ioannidis tarafından hazırlanarak ELSEVIER veri tabanında yayımlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesine girerek üniversitemizi gururlandırdılar. 

Vali Yavuz, Doğanşehir'de Muhtarlarla Bir Araya Geldi 

Malatya Valisi Seddar Yavuz başkanlığında, Şehit Esra Köse Başaran Devlet Hastanesi Toplantı Salonunda Doğanşehir Muhtarlar Toplantısı gerçekleştirildi.

Tülay Baydar Bilgihan Burdur Valisi Oldu

2005-2007 yıllarına da ilçemizde görev yapan Tülay Baydar Bilgihan Burdur Valisi oldu.

Başkan Geçit, Çevre Dostu Politikalarımız İle Daha Yaşanabilir Bir Kent İçin Çalışıyoruz

Toplumun tüm kesimlerinin sağlıklı ve güzel bir hayat yaşaması için sportif ve sosyal hizmetlerde farkındalık oluşturan hizmetlerin altına imza atan Yeşilyurt Belediyesi, bu yıl ki ana teması ‘Paylaşımlı Kamusal Alanlarda, Şehri Birlikte Yaşayalım’ olan Avrupa Hareketlilik Haftasını özel etkinliklerle kutlayacak. 

Freni Boşalan Kamyon Dehşet Saçtı: 7 Yaralı

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde freni boşalan kamyon, 2 araca ve elektrik direğine çarptıktan sonra devrildi. Ortalığın savaş alanına döndüğü kazada, 7 kişi yaralandı.

Bakan Tunç'tan Narin Cinayetine İlişkin "İfade Tutanakları" Hakkında Uyarı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin Güran cinayetine ilişkin, "Soruşturma gizli ancak ifade tutanakları avukatlara verildiği için bunların basında, kamuoyunda, televizyon ekranlarında değerlendirildiğini görüyoruz. Bazı değerlendirmelerin özellikle soruşturmanın selameti açısından sakıncalı olabilir." dedi.

Vali Akbıyık, Çağın Gereklerine Uygun, Modern, Güvenli Okul Sayısını Arttırmalıyız

Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, 'Bilgiyle donatılmış nesiller yetiştirmek, ülkemizin geleceğini şekillendirmek adına büyük anlam taşımaktadır. Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Hayırsever Haluk Laçin tarafından Datça ilçesine kazandırılan 5 derslikli Laçin İlkokulu’nun açılış törenine katıldı.

Turgut Özal Kentsel Dönüşüm Konutları Teslim Edilmeye Başlanacak

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, “ Turgut Özal Mahallemizde inşaatı devam eden kentsel dönüşüm konutlarımızın iki bloğunu bu ayın sonunda, diğer kalan iki bloğu da 2025 yılı Haziran Ayında hak sahiplerine teslim edeceğiz.” diye konuştu.

Başkan Taşkın ve Milletvekili Babacan Mahalle Sakinleriyle Buluştu

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın Mahalle ziyaretlerine devam ederken vatandaşlarla hasbihal etmeye devam ediyor. 

Ülkü Ocakları, Ülkücü Şehitler Anısına Mevlid Programı Düzenledi

Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanlığı, 12 Eylül 1980 Askeri darbesi yıl dönümünde 12 Eylül Ülkücü Şehitleri Anısına Mevlid programı düzenledi.

Kazancıoğlu'ndan Özdemir'e Ziyaret

Malatya’nın değerli isimlerinden ve Türk Haber-Sen Genel Başkanı Yücel Kazancıoğlu, hemşehrileri tarafından sevilen bir isim olarak Ankara’daki çalışmalarına devam ediyor. Kazancıoğlu, geçtiğimiz günlerde Ankara PTT Başmüdürü Mustafa Özdemir’i makamında ziyaret etti.

Malatya Havalimanı'nda Son 8 Ayda 548 Bin 871 Yolcuya Hizmet Verildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Malatya Havalimanı'nın 2024 yılı ağustos ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı.

Silahlı Kavga: 2 Yaralı

Merkez Battalgazi ilçesinde 2 grup arasında çıkan silahlı kavgada, mermiler çevrede bulunan 2 şahsa isabet etti, olayla ilgili 4 şüpheli gözaltına alındı.

Türkiye'nin İlk Hızlı Asansörü İçin Çalışmalara Başlandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın himayesinde kurulan Emlak Konut Asansör (EKA), 3 yıl içinde sektöre damgasını vurdu.

Seyir Halindeki Kamyon Bir Anda Alev Aldı

Hekimhan ilçesinde seyir halindeki kamyonda çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Battalgazi Belediyesi ve Türev Kurs Merkezinden Eğitimde İş Birliği

Battalgazi Belediyesi ve Türev Kurs Merkezi arasında imzalanan protokol kapsamında, belediye personelinin çocukları eğitimde 0 indirim avantajından faydalanabilecek.

Malatya'da Uyuşturucudan 17 Tutuklama

Torbacı olarak tabir edilen sokak satıcılarına yönelik yapılan eş zamanlı operasyonlarda, gözaltına alınarak adli makamlara sevk edilen 20 zanlıdan 17'si tutuklandı.

Narin Güran'ın Amcası Muhtarlık Görevinden Alındı

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran'ı öldürdüğü iddia edilen ve Tavşantepe Mahallesi Muhtarı olan amca Salim Güran görevinden alındı.

Gazze Soykırımının 341'nci Günü

İşgal rejimi, Gazze Şeridi'nde 341 günden beri kesintisiz bir şekilde soykırım yapmaya devam ediyor.

Güney Kuşak Yolu'nda Çalışmalara Devam

Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı, Güney Kuşak Yolu’nda çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor. 

Başkan Geçit, Yollarımızı Rehabilite Ediyoruz, Yeniliyoruz

Öncü ve Üçgöze Mahallelerinde devam eden yol yenileme ve düzenleme çalışmalarını inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, “Merkez-kırsal ayrımı yapmadan tüm yaşam alanlarımızın ulaşım ağını akıcı ve güvenli hale getirip, hemşerilerimize daha kaliteli bir yaşam sunmak için 7/24 çalışıyoruz.” dedi.