Esnaflar Arasında Büyük Dayanışma

Malum pandemi sürecinde sokağa çıkma yasakları dolayısıyla esnaflar zor günler geçirdi.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Malum pandemi sürecinde sokağa çıkma yasakları dolayısıyla esnaflar zor günler geçirdi. Bir yandan sokağa çıkma yasakları, bir yandan işyerlerinin belirli saatler dışında kapalı tutulması, müşterilerin bir türlü alış verişe çıkamayışı esnafları bir hayli zor duruma soktu. Devlet desteği diye açıklanan desteklerin göründüğü gibi herkesi kapsamadığı da ayrı bir sorun. Kira, elektrik, su ve işçi giderlerini karşılamak zorunda kalan esnaflar bu süreçte çok zorlandı. Esnaflar kendi yaralarını kendileri sarmak için bir araya geldiler.

Malatya’da bir grup kadın esnaf bu zorlukları aşabilmek için kendi aralarında iki yüze yakın esnafın katıldığı bir dayanışma grubu kurdu. Bu dayanmışıma grubunda çeşitli dallardaki esnaflar karşılıklı alış verişleri birbirinden yaparak bu zorlu süreçte nefes almaya çalıştılar. Kadın esnaflar grubu Gül bahçe Resteorant sahibi Neriman Poyrazın öncülüğünde kendi işyeri olan Gülbahçe Resteorantta yemekli toplantı düzenledi.

Toplantıda hem esnaflar birleri ile yakın tanışma fırsatı buldu hem de dayanışma konusunda fikir alışverişinde bulunma fırsatı yakaladılar. Toplantının çok verimli geçtiğini ifade eden esnaflar bu taplatı ile moral buldular. Bundan sonraki süreçte de zaman zaman bu tip toplantıların yapılacağı konusunda fikir birliğine vardılar. Bülten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN