Elazığ Merkez İsmet Paşa İlkokulu 3/L Sınıfı Demokrasiyi Yaşıyor

Elazığ Merkez İsmet Paşa İlkokulu 3/L Sınıfı Öğretmeni Aynur AKGÜN, öğrencilerine,  'Sınıf Başkanı' seçim süreci ile,   demokrasiyi tüm şartları ile uygulamalı olarak, demokrasi yaşam zenginliğini yaşattı. 

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Elazığ Merkez İsmet Paşa İlkokulu 3/L Sınıfı Öğretmeni Aynur AKGÜN, öğrencilerine,  “Sınıf Başkanı” seçim süreci ile,   demokrasiyi tüm şartları ile uygulamalı olarak, demokrasi yaşam zenginliğini yaşattı. 

2019-2020 öğretim yılında Elazığ Merkez İsmet Paşa İlkokulu 1/L sınıfında öğrenim hayatına başlayan, Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Çocuk Tiyatrosunda “Drama Eğitimi” almaya başlayan;

İlk sahne deneyimleri olarak da okullarında “Mevlana Haftası” münasebetiyle “Semazen” ve Mevlana’nın değer aktaran hikayelerini sahneye aktaran;

Covid 19 Salgın nedeniyle de drama eğitimlerine ara vermekle beraber, 22. Sınıfta da kısmen yüz yüze olmakla beraber, yaşadıkları uzaktan eğitim sürecinde de sınıf öğretmenleri Aynur AKGÜN rehberliğinde, dijital bağımlılık riskinin farkındalığı, ruh ve beden sağlığının önemine dayalı veli-öğrenci işbirlikli öğrenme yaklaşımı ile akademik  öğrenme yanı sıra, değer ekseninde sosyalleşme sürecini yaşayan, milli manevi gün ve haftaları da boş geçirmeyen;

Devam eden telafi sürecinde, yüz yüze eğitime devam eden öğrencilerimiz, eğitimde fark yaratan bir etkinlikle, “İş Birlikli Resim Yapıyoruz” diyerek, Takım Çalışması” anlayışına yüksek katkı sağlayan uygulamalarıyla programların sarmallığını göz önünde bulundurarak, Görsel Sanatlar dersinde farklı bir süreç yaşatarak eğitimde fark yaratan,

Sınıf Öğretmenleri Aynur AKGÜN,  öğrencilerine, “Sınıf Başkanı” seçim süreci ile,   demokrasiyi tüm şartları ile uygulamalı olarak, demokrasi yaşam zenginliğini yaşattı.

Değerlerin uygulamaya dayalı, doğru modellemeler ile kazanılabileceğine özen gösteren anlayışları, “Demokrasi” bilinci kazanım sürecinde de fark yaratan uygulamaları, veli tabanında da memnuniyet yarattı.

Uygulama sürecinde aday adaylarının, yarışması sonrası, 6 Başkan Adayı ile gerçekleşen seçim sürecinde, öğrencilere kendilerini ifade etme fırsatı tanındığı,

Bu fırsatın sonrasında; her bir başkan adayına  seçim konuşması yapma imkanı sağlanması,

Göresl destekli hazırlanan “Seçim Pusulası”, mühürle oy kullanma imkanı sağlanırken, seçim sürecinde  veli temsili bir velinin (anne) seçim/sandık müşahidi/gözlemcisi  konumunda  seçim sürecinin sürecin izlenmesinin de sağlanarak,  oy kullanma sonrasında açık sayım yapılması ve kazanan tespitinin açık yapılması, seçim sonrasında kazananın tebrik edilmesi gibi hususlara işaret edilmesi suretiyle farklı bir süreç yaşadılar.

Bu süreçte eğitim açısından bir başka önemli olan hususun ise, seçim sürecinde kargaşa olmaması, herkesin büyük bir dikkat ve vakarla izlemeleri, takım olma yönünde kazandıkları erdemle dikkatleri çektiler.

 “Eğitimde Kaliteyi Yakalamanın” temel kriteri olan “Takım Olma”, “Demokrasiyi Yaşama” sürecinde, sınıfça fevkalade bir modelleme yaşadılar.

Böylesi farklı bir etkinlikle çocukları hayata hazırlayan, uzaktan eğitim sürecinin mağduriyetlerini yaşarken, yüz yüze eğitine başlayan öğrencilerimizin, ilk kez yaşadıkları bir deneyim sürecindeki performanslarının arka planında kısa süre de olsa, 1. Sınıfta 1. Kanaat döneminde yüz yüze, 1. Sınıfta 2. Dönem başalayan ve 2. Sınıfta da genelde  uzaktan eğitim sürecinde aldıkları eğitimin, bu süreçte okul-Veli işbirliğinde alınan mesafenin derinliğini ortaya koydu.

Bu açıdan, Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu adına, eğitimde fark yaratan etkinlikleri ile Sınıf öğretmenimiz Sn. Aynur AKGÜN’ü tebrik ederken, onun şahsında, öğrencilerimizi, hassaten öğrenci velilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Eğitimin sadece ezber düzeyinde kalan, akademik öğrenme olmadığını hatırlattınız. İyi ki varsınız diyoruz…

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN