MALATYA BİRLİK GAZETESİ Haberleri

MALATYA BİRLİK GAZETESİ Haberleri

MALATYA BİRLİK GAZETESİ haberleri, haber editörü MALATYA BİRLİK GAZETESİ tarafından kaleme alınan son dakika haberler bu sayfada.

Esnaf Teşkilatları Tek Yürek Oldu

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya ile birlikte depremden etkilenen 10 il için Türkiye genelindeki tüm esnaf teşkilatlarının harekete geçtiğini belirterek, “Esnafımız Türkiye için tek yürek olmuştur” dedi.

Güder, Devletimizin Tüm İmkanlarıyla Vatandaşlarımızın İhtiyaçlarını Karşılamak İçin Sahadayız

Türkiye, yüzyılın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli ilki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki depremden en fazla etkilenen Malatya’da yaralar sarılmaya devam edilirken, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Depremin ilk anından itibaren vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılama noktasında gecemizi gündüzümüze katmış durumdayız” dedi.

73 Bin Kişi Şehirden Ayrıldı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, deprem sonrası 73 bin kişinin Malatya'dan ayrıldığını söyledi.

Yazıcı,Türkiye Cumhuriyeti Olarak En Kısa Sürede Yaralarımızı Saracağız

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ile birlikte Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremde Battalgazi’de evleri zarar gören vatandaşlar için yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Geçmiş Olsun Malatya

Vatandaşlarımızın evlerinin durumunu öğrenecekleri internet sitesi devrede

'10 ilimizde cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliğini başlattık' diyen Bakan Kurum, vatandaşların evlerinin hasar durumunu öğrenebilecekleri internet sitesinin devrede olduğunu ifade etti.

Depremzedeler İçin 1 Yıl Kira Yardımı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremin vurduğu Adıyaman'da önemli açıklamalarda bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayatını kaybedenlerin sayısının 18 bin 991'e yükseldiğini duyurdu. Erdoğan, 'Farklı kente geçenlerin kira bedelini karşılayacağız.' dedi

Depremde son durum: Arama-kurtarma çalışması 5. günde devam ediyor! Ölü ve yaralı sayısı...

AFAD'ın son açıklamasına göre, 18 bin 342 kişi hayatını kaybetti, 74 bin 242 kişi ise yaralandı. 100 bini aşan arama kurtarma ordusu, kışın zorlu şartlarında arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

Malatya'da 5.0 büyüklüğünde deprem

6 Şubat depremleri sonrası bölge sallanmaya devam ediyor. Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan açıklamaya göre Malatya Yeşilyurt merkezli bir deprem meydana geldi.

Depremzedelerin Geçici Konaklama Yerleri Belirlendi.

İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla afet bölgesinde ikamet eden afetzede vatandaşlarımızın talep etmeleri halinde afet bölgesinden tahliye edilmesi ve aşağıda belirtilen illerde geçici konaklamalarının sağlanabilmesi için gerekli planlama ve koordinasyon çalışması yapılmıştır.

Erdoğan'dan 'OHAL yetkisi' açıklaması: Yağmalama olaylarına müdahale edilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep'te 'OHAL yetkisi' ile ilgili açıklamalarda bulunarak, "Yağmalama olaylarına müdahale edilecek" ifadelerini kullandı.

Depremden saatler sonra kurtarıldılar! Türkiye bu anları unutmayacak: İşte mucizenin görüntüleri

Kahramanmaraş ve çevre illerde yıkıma yol açan depremin ardından, Türkiye’nin dört bir yanından gelen kurtarma ekipleri büyük bir özveriyle çalışmaya devam ediyor. Depremin 4. gününde enkaz altından mucize haberleri gelmeye devam ediyor. İşte akıllardan silinmeyecek o mucizelerin görüntüleri...

AFAD tek tek paylaştı! İşte depremzedeler için İlimizde oluşturulan tahliye noktaları

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlardan il dışına gitmek isteyenler için tahliye alanları oluşturuldu. İlimizde oluşturulan tahliye noktalarının yerlerini paylaşan AFAD, depremzedelerin barınma alanlarına ve misafirhanelere yerleştirileceğini duyurdu.

Acı Büyüyor. Hayatını kaybedenlerin sayısı 12391'e yükseldi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremde acı tablo her geçen dakika daha da ağırlaşıyor. 10 ili vuran felakette hayatını kaybedenlerin sayısı 12 bin 391'e, yaralı sayısı ise 62 bin 914'e yükseldi.

Deprem bölgesinde 70 bin 818 AFAD aile yaşam çadırının kurulumu tamamlandı

AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde depremzedelerin barınması için, 50 bin 818 AFAD aile yaşam çadırının kurulumunun tamamlandığını bildirdi.

Malatya'da artçılar sürüyor! Peş peşe 5.3 ve 4.8

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre saat 14.11'de Malatya'nın Doğanşehir ilçesi merkez olmak üzere 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Toplam 18511 haber.