Devlet İş Kurana 50 Bin Lira Hibe Veriyor!

Devlet iş kurana 50 bin lira hibe veriyor! Devlet iş kurana 50 bin lira hibe veriyor!

Devlet iş kurana elektrik, su, telefon, internet faturası, ısıtma ve yakıt için 50 bin TL hibe veriyor. Desteği alabilmek için, dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var. Sektör ve proje seçimi bunların başında geliyor

Devlet daha fazla eve iş ve aşın girmesi için teşvik hareketlerine devam ediyor. Bunlardan en önemlisi KOSGEB tarafından küçük ve orta ölçekli işletmelere verilen teşvikler. Bu teşviklerden yararlanmanın şartı girişimcilik eğitimidir. 32 saat ücretsiz eğitimi alan kişilere hibe ve faizsiz kredinin kapıları açılıyor.

 SİSTEM NASIL İŞLİYOR?

Hibe ve kredi desteği almak için KOSGEB'e kaydolan, kursa giden ve ardından sertifika alan gençler, iş fikirlerini hayata geçirmek için proje ve iş planı hazırlayacak. İş fikri kabul edilene ise hibe ve kredi olmak üzere 150 bin liralık desteğin kapısı açılacak. Devlet desteğiyle de olsa iş kurmak ve sürdürmek ciddi ve maliyetli bir iş. Bu yüzden hükümet özellikle iş hayatına yeni atılan 18-30 yaş grubundaki gençleri daha fazla destekliyor.

 PÜF NOKTASI NEDİR?

Hibeden faydalanmak için kurs veya sertifika sahibi olmak yetmiyor. İşin zor ve kabul gören aşaması, sektör ve proje seçimi. Proje hazırlarken ilk etapta, 'Ne üreteceğim' sorusuna cevap verebiliyorsanız, hibe alabilme olasılığınız yüksek. Çünkü, üretim projelerine daha sıklıkla hibe çıktığı bilinen bir konu. Ayrıca uzmanlar, sektörel araştırmanın detaylı yapılması gerektiğini ve sektör uzmanlarıyla görüş alışverişinde bulunulması gerektiğini söylüyor. Üretimcisi azalan alanlara yönelmekte fayda var.

 PROJEYİ İYİ HAZIRLAYIN

Bakanlar Kurulu'nun belirlediği sistemde, desteklenen ve desteklenmeyen sektörler var. Örneğin, eğitim sektörü desteklenmiyor. Dershane ya da eğitim kurumu projeleri; tarım, hayvancılık, sigorta, finans, hukuk, mali müşavirlik, hukuk büroları, halı saha, internet kafe desteklenmeyen projelerden.

 EN ÇOK BAŞVURU BU ALANLARDA

Türkiye çapında hemen her sektörden başvuru oluyor. Son zamanlarda kasap, terzi, reklamcılık, mobilya imalatı, pastane, börekçi, tuhafiye ve kuaförlük gibi alanlarda faaliyet gösterenler de başvuruda bulunuyor. Bu sektörlerin yanı sıra, yüksek teknolojik ürünlerin imalatı konusunda da destek veriliyor.

Bakmadan Geçme