Çevreci Mucitler 130 Proje İle Yarıştı

Geri Dönüşümün Mucitleri Proje Yarışmasında Dereceye Giren Öğrenciler Ödüllendirildi.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Yeşilyurt’taki ilköğretim düzeyindeki öğrenciler tarafından hazırlanan 130 proje arasında geçen iki kategorili yarışmada ilk üç belirlendi, dereceye girenler ödüllendirildi.

BAŞKAN POLAT, “ÇEVREMİZE SAHİP ÇIKMAK HEPİMİZİN ÖNCELİKLİ GÖREVİDİR”

Geri Dönüşümün Mucitleri Proje Yarışması ödül töreninde konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Küçükten başlayan bu eğitim evde ve okulda birleşerek bütünleşmeli ve çevrenin her alanına yayılmalıdır. Bir çöp kutusuna neler atılması gerektiğini çok iyi bilmemiz gerekiyor. Yemek atıkları ile ambalaj atıkların farklı farklı yerlere atılması gerektiğini bilmemiz gerekiyor. Çevremize sahip çıkmak hepimizin öncelikli görevidir” diye konuştu.

‘YAĞMUR SUYU ARITMA VE DEPOLAMA’ PROJESİ BİRİNCİ OLDU

Yeşilyurt Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Mehmet Cüreoğlu, Yeşilyurt Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Mühendisi Ahmet Kerem Doğrul, Elektrik ve Elektronik Öğretmeni İsrafil Karaca ve Teknoloji Tasarım Öğretmeni Mehtap Bingöl’den oluşan jüri heyetinin değerlendirmeleri ve puanlamaları sonucunda dereceye giren projelerde açıklandı.

MİNİK MUCİTLERİN ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ

Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etmek üzere Yeşilyurt Belediyesi Yakınca Hizmet Binasında program tertip edildi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan, Yeşilyurt Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay ile Geri Dönüşüm Mucitleri Proje Yarışmasında dereceye giren öğrenciler ile velileri, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ı ziyaret ettiler. Başkan Polat, proje yarışmasına katılan bütün minik mucitleri, öğretmenleri ve velileri tebrik etti.

İL MÜDÜRÜ ONHAN, “YEŞİLYURT BELEDİYESİ ÖRNEK HİZMETLERDE BULUNUYOR”

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan, “Yeşilyurt Belediyesi çevre ve insan sağlığı üzerine örnek alınacak hizmetlerini vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor. Katı atık pil ve atık yağların toplanması başta olmak üzere çevre sağlığı üzerine yapılan hizmetleri yakından takip ediyoruz ve çok beğeniyoruz. 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikler ve çevreye verilen önemden dolayı Belediye Başkanımız Sayın Hacı Uğur Polat ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu. 

BAŞKAN POLAT, “SOSYAL, KÜLTÜREL ETKİNLİKLERLE GERİ DÖNÜŞÜMÜN TOPLUM HAFIZASINDA CANLI KALMASINI SAĞLIYORUZ”

Çevre bilincinin her daim artması gerektiğini söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Çevre hepimizin, en güzel şekilde korumalı ve sahip çıkmalıyız. Çevresel sorunlar sadece kentimizi ve ilçemizi değil, tüm dünyayı yakından ilgilendiriyor. Ozon tabakası başta olmak üzere tabiatın dengesinin bozulmasıyla yaşanabilecek sıkıntıları bilim adamları çok net ifade ediyorlar. Atık malzemeler insanlık hayatı için ciddi tehlikeler doğurmaktadır, bunlara karşı dikkatli ve duyarlı olmalıyız. Yeşilyurt Belediyesi olarak çevre sağlığının korunması adına farklı dönemlerde yarışmalar, kültürel etkinlikler ve okullarda eğitimler düzenliyoruz. Temiz bir çevre noktasında her türlü çalışmayı yapmaktayız. Katı atık, pil ve atık yağ toplama çalışmalarımızın yanı sıra geri kazanımın önemi konusunda başta çocuklar olmak üzere halkımızı bilinçlendiriyoruz. Sosyal, kültürel etkinliklerle geri dönüşümün toplum hafızasında canlı kalmasını sağlıyoruz. Hem atıkların toplanması hem de geri dönüşümü noktasında önemli çalışmaları hayata geçirdik. Bundan sonrada çevre, insan ve toplum sağlığının korunması için hizmetlerimizi aynı kararlılıkla sürdüreceğiz” diye konuştu.

BAŞKAN POLAT, “TÜM PROJELERDE HAYAL GÜCÜ VAR”

Dünyanın sağlık açısından korunması için herkese ciddi görevler düştüğünü hatırlatan Başkan Polat, “Kaynaklarını hızla tüketen dünyamızın tasarruf bilinci ile kurtulabileceğini unutmamalıyız. Çevre sağlığı üzerine özellikle öğrenci kardeşlerimizin bilinçlenmesi için düzenlenen Geri Dönüşüm Mucitleri Proje Yarışmasına katılan tüm öğrencilerimizi ve çocuklarımızı teşvik eden öğretmen ile velilerimizi kutluyorum. Tüm projelerde hayal gücü var. Dereceye giren öğrencilerimizi kutluyor, gözlerinden öpüyorum” diye konuştu. 

Atık malzemelerin insan sağlığı için ne kadar önem arz ettiğini farklı buluşlarıyla gözler önüne seren minik mucitler, yanlarında getirdikleri projeler hakkında Belediye Başkanı Polat ile diğer katılımcılara bilgiler verdiler. Jüri heyetinin yaptığı değerlendirmelerin ardından yarışmalarda ilk üç sıraya girmeye hak kazanan öğrencilere dizüstü bilgisayar, tablet ve eğitim seti hediye edildi.

İlkokul kategorisinde dereceye giren öğrenciler ve projeleri:

1. TOKİ İLKOKULU 3/D SINIFI ÖĞRENCİSİ: MUHAMMED DOĞU CAN

Proje Adı: Yağmur Suyu Arıtma ve Depolama

2.BEGÜM KARTAL İLKOKULU 2/C SINIFI ÖĞRENCİSİ: ALPARSLAN EMREN

Proje Adı:     Hayalimdeki Çiftlik Evi

3. TOKİ İLKOKULU 3/D SINIFI ÖĞRENCİSİ: ECEM EZGİ ALATAĞ       

Projenin Adı:   Yangın Söndürme Helikopteri

Ortaokul kategorisinde dereceye giren öğrenciler ve projeleri:

1. BİNDAL ORTAOKULU 8/A SINIFI ÖĞRENCİSİ: SEHER GÖZEL

Proje Adı: Camın Sırrı

2.BARGUZU ORTAOKULU 7/D SINIFI ÖĞRENCİSİ: ECE KAYA

Proje Adı:     Çöplere Fısıldayan Kız

3. ŞEHİT FUAT BOZKURT ORTAOKULU 8/B SINIFI ÖĞRENCİSİ: MEHMET GÜNAY       

Projenin Adı:   Çevreci Su Motoru

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN