Çerkes Karadağ Mafsad'ta Sevenleriyle Buluştu

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 6.Malatya Anadolu Kitap Fuarının konuğu olarak  Malatya’ya gelen Fotoğraf Sanatçısı Çerkes Karadağ MAFSAD’ta fotoğrafseverlerle buluştu.

Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği-MAFSAD’ın Fehmi Kolçak Fotoğraf Atölyesinde gerçekleştirilen söyleşi programına birçok kişi katıldı.

“İyi Fotoğraf İçin Entelektüel Birikim Şart”

Fotoğraf Sanatçısı Çerkes Karadağ katılımcılarla fotoğraf üzerine yaptığı söyleşide iyi bir fotoğraf için entelektüel birikimin olması gerektiğini, çekilen her karenin hayattan bir kesit olmakla birlikte kişinin bakış açısını yansıttığını ve psikososyal, antropolojik ve tarihi  alt yapısı olan fotoğrafların daha kalıcı olduğunu söyledi. Fotoğrafın ve resmin yıllarca birbirlerinden etkilendiğini ancak günümüzde bu etkileşim bağının koptuğunu ve bir fotoğrafçının mutlaka sanat akımlarından haberdar olması gerektiğini belirten Karadağ, var olan estetik anlayışın eleştirilmesi neticesinde daha özgün fotoğraf eserlerinin yaratılabileceğini sözlerine ekledi.

“Çerkes Karadağ Çok Donanımlı”

MAFSAD Yönetim Kurulu Başkanı İnan Orhan yaptığı açıklamada,  Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği olarak fotoğrafın büyük duayeni Çerkes Karadağ’ı konuk etmenin mutluluğunu yaşadıklarını, Çerkes Karadağ’ın çok donanımlı bir Sanatçı olduğunu, bu birikimden istifa ettikleri için de kendilerini şanslı saydıklarını söyleyerek Fotoğraf Ustasına teşekkür etti ve  bu günün anısına kendisine plaket takdim etti.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 3

BUNLARA DA BAKIN