Çanakkale'ye Gidecek Olan Türk Bayrağı Teslim Alındı

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Anadolu Gönül Yolu 81 Genç 81 Bayrak' projesi kapsamında ay yıldızlı Türk Bayrağı Çanakkale'ye ulaştırılmak üzere Malatya'da teslim alındı.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümü ve Şehitler Günü etkinlikleri kapsamında “Anadolu Gönül Yolu-81 Genç 81 Bayrak” etkinliği düzenliyor.

Proje 81 ildeki gençlerde var olan millete ait hasletlerin, istiklal, istikbal, bayrak sevgisinin, tarih bilincinin geliştirilmesi amacıyla düzenleniyor. Etkinlik kapsamında Malatya Valiliği’nde ‘Bayrak Teslim Töreni’ düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Esranur Polatoğlu Erzincan’dan, Malatya’ya taşıdığı Türk Bayrağı’nı Malatya’yı temsil eden Ömer Miraç Pay’a teslim etti. Ömer Miraç Pay, Doğu Anadolu Bölgesini temsilen dalgalanacak Ay yıldızlı bayrağı 18 Mart’ta Çanakkale’ye ulaştıracak.

Tunceli’den teslim aldığı bayrağımızı Malatya’ya taşıyan Esranur Polatoğlu, “Sevgili kardeşim, rengini atalarımızın kanlarından almış bu şanlı bayrak, ulusumuzun bağımsızlık sembolüdür. Temsil edildiği her yerde bu kahraman ulusun gurur kaynağı olmuştur. Onu teslim aldığım andan bu ana kadar gururla taşıdım. Sizin de bu kutsal emaneti koruyup yücelteceğinize inanıyor, aldığım gibi öperek size teslim ediyorum” diyerek bayrağı teslim etti.

Bayrağı Çanakkale’ye ulaştıracak olan Ömer Miraç Pay, “Sevgili kardeşim, rengini atalarımızın kanlarından almış bu şanlı bayrağın ulusumuzun bağımsızlık sembolü olduğunu biliyor ve onu teslim almaktan gurur duyuyorum. Bu andan itibaren teslim edeceğim ana kadar gururla taşıyacağıma, bu kutsal emaneti koruyup yücelteceğime söz veriyorum” diyerek şanlı bayrağımızı teslim aldı.

Bayrak Teslim Töreninde konuşan Vali Aydın Baruş; “Çanakkale Savaşı Türk tarihinde gerçekten eşsiz yeri olan bir savaş. Bu savaş Anadolu'ya yabancı güçlerin girmesine asla müsaade edilmeyeceği tarih boyunca olduğu gibi Anadolu'nun bağımsız bir yurt olarak

kalacağı yönünde Türk milletinin iradesinin tüm dünyaya buyrulduğu bir savaştır. Çanakkale Savaşı aynı zamanda bizim Bağımsızlık Savaşımız olan Kurtuluş Savaş’ımızın da yol gösterici ilham kaynağı olan duyguların hislerin ve kararın kesinleştiği bir savaştır. Kurtuluş Savaşımız Çanakkale'de kazanılan Zafer sayesinde tüm Türk milletinin ayağa kalktığı ve Anadolu'nun işgaline asla müsaade edilmeyeceği iradesinin açıklıkla gösterildiği bir savaş olmuştur. Çanakkale'de yatan şehitlerimiz Vatan toprağımızın bekçileridir. Bu bekçiler topraklarımızda yattığı sürece bu vatan hiçbir zaman yabancı güçlere teslim edilmeyecektir. Türk milleti bu iradeyi daima göstermiştir, göstermeye de devam edecektir. Orada bulunan şehitlerimizin toprağının 81 ilden gelen toprakla yâd edilmesi, zenginleştirilmesi ve onların emanetinin daima kıyamete kadar baki kalacağının ifade edilmesi bakımından bugün Doğu Anadolu'daki 14 ilden gelen nöbetleşe olarak getirilen bayrağımızın Çanakkale'ye götürülmesi münasebetiyle Erzincan ilimizden gelen Esranur kardeşimizin bizlere bu bayrağı teslimi, buradan da yola çıkarak Çanakkale'ye doğru götürülmesi amaçlanmaktadır.“Anadolu Gönül Yolu 81 Genç 81 Bayrak” programının Malatya'da bu şekilde teslim töreninde bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Esranur kardeşimize teşekkür ediyorum. Buradan yola çıkarak kardeşimize de hayırlı yolculuklar diliyorum. Bu bayrağın Çanakkale'ye ulaşması Anadolu'nun birliğinin beraberliğinin ve kıyamete kadar baki kalacak olan kardeşinizin simgesidir” dedi.

Son olarak Çanakkale’de dalgalanacak olan bayrağı öpen Vali Baruş; “Değerli gençler, al bayrağımızı şerefle birbirinize teslim etmenizden duyduğunuz gururu gözlerinizden ve ifadelerinizden görebiliyorum. Allah bu memlekete bir daha Çanakkale Savaşı gibi savaşlar göstermesin. Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Bu şehitlerimizin emanetini layığı ile taşıyacağınızdan emin olduğumuzu da buradan ifade etmek istiyorum. Sizlere de bayrağımızla birlikte hayırlı yolculuklar diliyorum” diyerek sözlerine son verdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN