Çanakkale Ruhuyla Geleceğimize Şekil Vermeliyiz

Yeşilyurt'tan Çanakkale'ye adı altında düzenlediği gezi programlarını geleneksel hale getirdi.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Çanakkale Zaferi ruhunun en iyi şekilde anlatılması ve gelecek nesillere aktarılması için çeşitli konferanslar, kültürel etkinlikler düzenleyen Yeşilyurt Belediyesi, 102 yıl önce büyük kahramanlıkların yaşandığı Çanakkale’deki şehitlikler ve tarihi mekanların yakından tanınması adına “Yeşilyurt’tan Çanakkale’ye adı altında düzenlediği gezi programlarını geleneksel hale getirdi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın talimatıyla başlatılan çalışmalar doğrultusunda bu yıl 20 ayrı kafile halinde Çanakkale’ye gidecek olan 1001 öğrenci tarihi mekanları gezecekler.

Yeşilyurt Belediyesinin MAŞTİ karşısındaki İdari Binası önünde düzenlenen törenle ilk kafileler, dualar ve Çanakkale türküleriyle uğurlandı.

Duygusal anların yaşandığı uğurlama töreninde AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Yeşilyurt Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, Memur-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, öğretmenler, anne ve babalar ile geziye katılacak öğrenciler hazır bulundu.

“YEŞİLYURT BELEDİYESİNE MÜTEŞŞEKKİRİZ”

Memur-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, Yeşilyurt Belediyesince düzenlenen Çanakkale gezisine katılanlara hayırlı yolculuklar temennisinde bulundu.

Yeşilyurt Belediyesinin sosyal ve kültürel Belediyecilik hizmetleri noktasında başarılı çalışmaların altına imza attığını dile getiren Kerem Yıldırım, “Yeşilyurt Belediyesinin bu güzel hizmetlerinden dolayı müteşekkiriz. Gençliğimiz geleceğimizdir, geleceğimizin güçlü olması içinde tek yol; geçmişle kurulacak sağlam bağlardır. Çanakkale’de bu vatanın bağımsızlığı için şehit düşen atalarımızın göstermiş olduğu kahramanlıkları, bizim için yapmış oldukları fedakârlıkları bu gezi vesilesiyle öğrencilerimiz yakından görmüş olacaklar. Allah hepinizin yolunu açık etsin””diye konuştu.

“ÇANAKKALE RUHUNU GENÇ NESİLE ANLATMAK İÇİN İMKANLARIMIZI SEFERBER ETTİK”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Çanakkale ruhunu yeni nesillere aktarmak için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Geçen yıl başlattıkları Çanakkale’ye gezi programlarının geleneksel hale getirdiklerini dile getiren Belediye Başkanı Polat, “ Bu yıl 1001 öğrencimizi 20 ayrı kafile halinde Çanakkale’ye göndereceğiz. İlk kafilelerimizi gönderiyoruz.  Çanakkale ruhu ve bilincinin sadece okuyarak veya sözlü anlatımlarla anlaşılmasının yeterli olmayacağı, o heyecanı ve ruhu yerinde yaşamanın daha doğru olacağı kanaatinden yola çıkarak bu geziyi tertip ettik. Bizim amacımız; Çanakkale destanın yazıldığı yerleri herkesin görmesi ve o havayı teneffüs etmesidir. Çanakkale’ye uğurladığımız öğrencilerimiz Çanakkale şehitlikleri ve şehrin tarihi yerlerini ziyaret edip, tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan savaşın geçtiği yerleri görme imkanına kavuşacaklar. Özellikle çocuklarımızın erken yaşlarda tarihimizdeki önemli kentleri görmeleri, atalarımızın ve ecdadımızın büyük kahramanlıklarla iz bıraktıkları yerleri görmelerine önem veriyoruz. Bu organizasyonda emeği geçen Başkan Yardımcılarımıza, Birim Müdürlerimize, personellerimize, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, öğretmenlerimize, çocuklarını bize emanet eden anne ve babalarımıza çok teşekkür ediyorum ”dedi.

“ÇANAKKALE TARİHİ ŞUURUMUZDUR”

Geziye katılan öğrencilerin ilk önce Osmanlı İmparatorluğunun kurulduğu Bursa kentindeki tarihi mekanları gezeceklerini sözlerine ekleyen Başkan Polat, “ Öğrencilerimiz Bursa’daki geziden sonra Çanakkale’ye geçecekler. Çanakkale bizim için tarih şuurudur. Yeryüzündeki hak ve adalet mücadelemizi tarihimizden aldığımız güçle ancak hedefe ulaştırabiliriz. Ecdadımız, vatan ve bayrak sevdasıyla canını, bedenini, her şeyini bu kutsal topraklar için feda ederek Çanakkale’yi geçilmez kılmıştır.  Onurlu ve asil bir ecdadın torunları olarak Çanakkale ruhunu, o sarsılmaz iman gücünü iç dünyamızda ve hayatımızda bifiil yaşayarak, hissederek bu duygularla hareket etmeliyiz. Emperyalist güçlerin gözü her zaman bu toprakların üstünde olmuştur, sadece boğazları değil Anadolu topraklarının tamamında hüküm sürmeyi hedeflemişlerdir. Suriye ve Irak’ta yaşanan hain savaşta yine emperyalist güçlerin bu emelleri doğrultusunda ilerlerken, tek amaç; İslam Ümmetinin parçalanmasıdır. Osmanlı İmparatorluğunun yıkılmasıyla birlikte emparyalist güçler İslam coğrafyasında çok rahat bir şekilde sürdürdükleri operasyonlarına halen devam ediyorlar. Bizler Çanakkale ruhuyla yetişerek, o ruhu en güzel şekilde anlayarak, geçmişimizden aldığımız güç ve kuvvetle geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz” dedi.

“ÇANAKKALE RUHU HAYATIMIZA VE DÜŞÜNCELERİMİZE YÖN VERİR”

AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar ise, Çanakkale gibi tarihimizdeki en büyük zaferlerin kazanıldığı tarihi kente geziler düzenleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ı tebrik etti.

Milletvekili Yaşar, “ Çanakkale gezisine katılan öğrencilerimiz, gezecekleri yerlerde kahraman ecdadımızın bıraktığı izlere yakından şahit olacaklar. Türkiye’de yaşayan, bu toprakların evladı olan her gencin mutlaka görmesi gereken yerdir Çanakkale. Çanakkale ruhu bizim hayatımıza, bakış açılarımıza ve geleceğimize yön veriyor. Çanakkale ülkemizin gelişmesi ve ilerlemesi için bize temel düşünceler aşılar. Bursa ve Çanakkale sokaklarında yürüdüğünüz zaman bize bir şeyler fısıldar, bize duygu verir, enerji verir, şuur aşılar. Bilinç altındaki bir çok düşüncemizin gün yüzüne çıkmasını sağlar. Çanakkale’de bizim tapu senedimiz, belgelerimiz ve mülkiyetimiz gömülüdür. Çanakkale’de İslam Coğrafyasının birçok yerinden gelen kahramanların şehit kanları vardır. Çanakkale’de Rakka’yı yeniden tanırsınız Rakka’lı şehit vardır, Erbil’i yeniden tanırsınız Erbil’li şehitler yatar, Balkanlardan, Süleymaniye’ den, Hama’dan, Humus’tan Halep’ten, Şam’dan Beyrut’tan şehitler vardır.Bütün bu toprakların tapu senedi oradaki şehit mezarlarıdır.Çanakkale’ye gidenler bunu yakından hisseder.Kendinizi sıkıştırılmış Anadolu topraklarından çok geniş bir coğrafyaya ait daha büyük ve güçlü bireyler olarak hissedersiniz. Çanakkale, Türkiye’nin, Balkanlar’ın, Ortadoğu’nun ve bu coğrafyanın bir bütün olduğunu gösteren en önemli kanıttır. Hepimizin bu geniş coğrafyanın bir ferdi olduğunu anladığımız yerdir Çanakkale” diye konuştu.

ÖĞRENCİLER DUALARLA UĞURLANDILAR

AK Parti Milletvekili Nurettin Yaşar, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile uğurlama törenine katılanlar, geziye katılan öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Öğrencileri taşıyan otobüsler okunan dualar ve Çanakkale türküleriyle Malatya’dan ayrıldılar.  Her otobüste Yeşilyurt Belediyesinden bir yetkili ile bir öğretmen bulunuyor.

1001 ÖĞRENCİ ÇANAKKALE’DE TARİHİ RUHU YAŞAYACAK

Geziye katılan öğrenciler, rehber eşliğinde Kilitbahir Kalesi, Namazgâh Tabyası, Mecidiye Tabyası, Koca Seyit, Şahindere Şehitliği, Alçıtepe Köyü, Şehitler Abidesi, Seddülbahir Köyü ve Müzesi, Ezineli Yahya Çavuş, Anzak Köyü, Albayrak Sırtı, Kanlısırt, Kırmızısırt, Bomba Sırtı, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı ve Bigalı Köyü Atatürk Evi gibi tarihi atmosfere sahip yerleri ziyaret edecek. 1001 öğrenci, Çanakkale’nin tarihi güzelliklerini ve şehitliklerini gezme fırsatı bulacak.

“HEYECANLIYIZ VE DUYGULUYUZ”

Ülke, vatan ve bayrak sevdasıyla yanıp tutuşan atalarımızın yedi düvele karşı iman gücü ve sarsılmaz vatan sevdasıyla kazandıkları kara ve deniz zaferlerinin yaşandığı Çanakkale’ye gitmek için yola çıkan öğrenciler, dünyada eşi benzeri görülmemiş destanın yazıldığı tarihi mekanları görecek olmanın heyecanını yaşadıklarını ve şimdiden duygulandıklarını ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN