Çalık, Kalemini Haktan Yana Kullananları Tebrik Ederim

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 20 Yıldır hiç bir basın mensubu arkadaşımız ve kardeşimizle para pul mevzum olmadı ve bizlere her zaman destek oldu.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Anadolu Basın Birliği Malatya Şubesini Ziyaret Etti.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Anadolu Basın Birliği Malatya Şubesini Ziyaretinde, Siz Kıymetli Arkadaşlarımızı İhmal Ettik Farkındayım. Bana Siteminizde Sizler Haklısınız. Bundan Sonra Sık Sık Bir Araya Geleceğiz İnşallah. Bizleri Burada Güzel Bir Şekilde Ağırladığınız İçin Sizlere Çok Teşekkür Ediyorum Hakkınızı Helal Edin Dedi.

Milletvekili Öznur Çalık Sizler bizlerin yol arkadaşısınız. Bizleri Milletimizle buluşturan bizleri icraatlarını milletimize anlatan ve bilgilendiren kurumlardansınız. Anadolu Basın Birliği Malatya Şubesi olarak burada bulunan her birinizi yakinen tanıyor yaklaşık 20 yıldır birlikte yol arkadaşlığı yapıyoruz. Sizler bu memlekette işini kalemini hakkıyla savunan yazan arkadaşlarımızsınız. Elbetteki bizlerin iyi yaptığını yazdığınız gibi eksik yaptıklarımızıda yazacaksınız ve eleştireceksiniz. Yeterki yalan, iftira ve hakaraet olmasın. Tabiki bizlerin eksiği olduğu zaman zaman sizler bizleri eleştirecek ve tenkit edeceksiniz. İşini Hakkıyla yapan gazeteci ve basın mensubu arkadaşlarımız bizlerin baştacıdır.  Ben 20 yıldır  hiç bir basın mensubuna para  vermedim. Allah Razı olsun hepsi bizlerin maddi beklentisi olmadan destekçisi oldu. Sizler Anadolu Basın Birliği olararak benim yol arkadaşımsınız Allah sizlerden razı olsun sizlerlede bugüne kadar para  pul lafı etmeden bir çıkar gözetmeden bizlerin destekçisi oldunuz.  Sizler 20 yıldır her zaman bizlerin yanında oldu destekçisi oldu. İnşallah bu birlik ve beraberliğimiz her daim olsun.. 

Milletvekili Öznur Çalık, basın mensuplarının kendisine sorduğu sorulara ve eleştirilere tek tek cevap vererek yapılan ve yapılmayan eleştirilen tüm sorulara ayrıntısıyla cevap vererek şu açıklamalarda bulundu.

 Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti’nin geçtiğimiz 20 yılda siyasete getirdiği yeni anlayışla, yaptığı hizmetlerle, kazandırdığı eserlerle Türkiye’nin ve Malatya’nın her karışına damgasını vurmuş bir parti olduğunu ve Cumhuriyet tarihinde yapılanların tamamının 5-10 katı hizmetler yaptığını belirterek, “Milletimize sadece hizmet etmenin ve eser kazandırmanın gayreti içindeyiz” dedi.

Milletvekili Çalık, şimdiye kadar hep milletle beraber yürüdüklerini, hareket ettiklerini, hakkın ve halkın rızasından başka bir gaye gütmediklerini belirtti. Çalık, “Bundan sonra da milletimizin gösterdiği istikamette yürümekte kararlıyız. Biz, milli iradenin üstünlüğünü güçlendirmeye, ülkemizi, ilimizi yeni yatırımlar ve projelerle buluşturmaya devam edeceğiz” dedi. Çalık, muhalefetin “19 yılda ne yaptınız” eleştirilerine de cevap vererek 19 yıllık AK Parti iktidarında Malatya’ya yapılan hizmetlerin özetini ve yeni yatırımları anlattı.

Çalık, Malatya’da son 19 yılda eğitimde 5 bin 35 adet derslik inşa ettiklerini ve 71 adet okulun yapımının da devam ettiğini belirterek, bu okullarında tamamlanmasıyla kentte bin 244 yeni derslik kazandırılmış olacağını söyledi.

Sağlıkta 3 bin 300 yatak kapasiteli 10 hastane, 425 birinci basamak sağlık hizmetleri tesisi ile sağlıkta hizmet kalitesini artırdıklarını kaydeden Çalık, “Halen 23 yatırımımız var ve 9’unun yapımı devam ediyor. Bu arada 100 yataklı Doğanşehir Devlet Hastanemizi önümüzdeki günlerde açılışını yapacağız. 300 yataklı Battalgazi Devlet Hastanesi, 10 yataklı Doğanyol İlçe Entegre Hastanesi ile Arapgir Devlet Hastanesinin ek bina inşaatı da bitmek üzere. Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Hastanesi de iki yıl içerinde tamamlanacak ve özellikle ağız, diş hastalıkları konusunda ciddiyet teşkil eden rahatsızlıkların şifa merkezi olacak” dedi.

Gençlik ve sporda 2 gençlik merkezi, 39 spor tesisi ile yükseköğrenim yurtlarındaki öğrenciler için 11 bin yatak kapasitesinde artışın olduğunu kaydeden Çalık, “Yükseköğrenim burs ve kredi tutarını lisans öğrencileri için aylık 45 liradan 650 liraya, yüksek lisans öğrencileri için 90 liradan bin 300 liraya, doktora öğrencileri için 135 liradan bin 950 liraya yükselttik. 2021 yatırım programında ilimizde 38 tane gençliğimiz için yatırımımız var. Size sadece şunu söyleyeyim Melekbaba Gençlik Merkezi’nin hemen yanında 58 dönümlük alanda Kaynarca Spor Kompleksimizin yapımı devam ediyor ve inşallah 2023 yılında hizmete açacağız” diye konuştu.

Malatya’da hakim-savcı sayısı ile adli personel sayılarını hızla arttırdıklarını kaydeden Çalık, “Adalet Teşkilatını güçlendirdik. Bu hizmetlerin en yüksek standartlarda verilebilmesi için Malatya’mızda Yeşiltepe’de yıkılan Askeri Hastanenin 100 bin metrekarelik alanı içerisine yeni adalet sarayı yapacağız. Proje çalışmalarının tamamlanmasına müteakip, yapım ihalesi gerçekleştirilecektir” açıklamasında bulundu. Çalık, içişlerinde yerel yönetim mevzuatlarında yapılan düzenlemelerle mahalli idare sistemini mali olarak güçlendirmenin yanında daha demokratik, şeffaf, katılımcı ve hesap verebilir bir yapıya kavuşturduklarını söyledi.

Ulaştırmada 36 kilometreden devraldıkları bölünmüş yol mesafesini 444 kilometreye çıkarttıklarını kaydeden Çalık, “2002 yılına kadar Malatya’mızda BSK’lı yol sıfır iken, 2003-2021 yılları arasında(1 Eylül 2021 tarihi itibariyle) 317 kilometre yaptık.

Türkiye’nin Avrupa Birliği nezdinde coğrafi işaret tesciline sahip üçüncü ürünü olan ve kent ekonomisinin can damarı Malatya kayısısından son 10 yılda 1 milyon 45 bin ton ihracatın gerçekleştiğini ve karşılığında yaklaşık 3,5 milyar dolar gelir elde edildiğini ifade eden Öznur Çalık, Toprak Mahsulleri Ofisinin de(TMO) bu yıl için müdahale alımlarına hazır olduğunu belirtti.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 3 milyar TL yatırım yapılarak bugüne kadar 86 adet tesisin hizmete alındığını belirten Çalık, Arguvan ilçesinde 174 bin dekar araziyi sulayacak Yoncalı Barajının ise ön yüz beton imalatlarının yapımının sürdüğünü kaydetti.

Çalık, 24 Ocak 2020 Elazığ Sivrice merkezli depremden etkilenen Malatya’da bin 55’i kırsal konut olmak üzere toplamda 6 bin 205 deprem konutun yapım ihalesinin gerçekleştiğini ve etaplar halinde tamamlanan konutların teslimatlarının hak sahiplerine yapıldığını kaydederek, Battalgazi Şehit Fevzi Mahallesinde 679 konut, 18 işyeri, kafeterya, sosyal donatıları kapsayan kentsel dönüşüm çalışmaların başladığını söyledi.

Çalık, Malatya’da hayata geçirilecek Tekstilkent Projesi ile 3 bin 500 gencin istihdam edilmesinin sağlanacağını ve 27 Eylül 2021 tarihinde Battalgazi Hatunsuyu ile Darende Teksilkent'in, 4 Ekim’de ise Pütürge Teksilkent’in yapım ihalesinin gerçekleştirileceğini belirtti. Yeşilyurt ilçesi 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde 1500 kişilik fabrika inşa edeceğiz. Battalgazi ilçesi Hatunsuyu Mahallesi'nde 500 kişilik, Pütürge ilçesinde 500 kişilik, Darende ilçesinde 500 kişilik, Akçadağ ilçesinde 500 kişilik istihdam sağlayacak fabrikalar kurulacak.” değerlendirmesinde bulundu.

Anadolu Basın Birliği Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ, ise Sayın vekilimiz arkadaşlarımızın sorduğu tüm soru ve eleştirilere elinden geldiği kadar tek tek cevap vermeye çalıştı. Bizler Malatya'mızda tüm siyasi partilerimize eşit mesafedeyiz. Nasıl ki AK Parti'nin yaklaşık 20 yıldır yaptığı iyi icraatları yazıp kamuoyu ile paylaştıysak ve alkışladıysak tabi ki bu 20 yıl içerisinde yapılmayanları da gerek Malatya Geneli gerek Türkiye geneli olsun eleştirip yazıp çizeceğiz. Sadece AK Parti'nin değil diğer tüm Siyasi Partilerin iyi yaptığınızda yanında olacağız yapmadıklarımızın da karşısında olacağız. Bizlerin ve Siz siyasilerin hepimizin derdi memleketimizin ve Ülkemizin Barışı, huzuru, birliği, dirliği, beraberliği ve eşit ve adil bir paylaşımın olduğu bir düzeni gelecek nesillere bırakmanın gayreti içerisindeyiz. Sizler siyasiler olarak iyi yaparsanız milletimiz adına yapılanları yazar ve kamuoyu ile paylaşırız. Ama eksik ve yanlış gördüklerimizi de yine milletimizi adına yazarız..

Anadolu Basın Birliği Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ, Bizleri geçte olsa ziyaret etmeniz bizleri memnun etti şahsım ve arkadaşlarım adına sizlere başarılar diliyorum dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN