Bu Nasıl Hizmet Anlayışı

Malatya'da Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi sınavına İbni Haldun Anadolu lisesinde giren adaylar değişen okul ismi yüzünden birçok öğrenci sınava giremedi.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Malatya’da Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi sınavına İbni Haldun Anadolu lisesinde giren adaylar değişen okul ismi yüzünden birçok öğrenci sınava giremedi.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün gerçekleştirildi. TYT sınavına Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde bulunan İbni Haldun Anadolu Lisesinde giren adaylar, değişen okul ismi dolayısıyla sınav merkezini animasyon üzerinden bulmakta güçlük çektiler. Öğrenciler, okul isminde yaşanan değişiklik dolayısıyla sınav merkezine son anda yetişebildiler. 20 yakın öğrenci ise okulun yerini bulmaktan dolayı sınavlara geç kaldıkları için sınavlara alınmadılar.

Okulun dış kapısında asılı olan eski ismiyle bilinen, Abdulkadir Eriş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tabelası gören öğrencileri yanılmasına neden oldu. İsim değişikliğinden dolayı mağduriyet yaşayan ve sınava giremeyen öğrenciler ve veliler isyan ettiler. Bazı öğrenciler ise bizim bir yılımızı çaldılar bunun sorumlusu kim? Veya kimler diye ağlayarak okul dışına çıktılar. Öğrenci velileri ise; ben iki gündür animasyon üzerinden araştırıyorum ve beni yakınca mahallesine götürüyor ve orada sorduğumuzda böyle bir okul yok dediler. Görevli polis memurlarına sorduk onlarda bilmediğini söylediler, başka öğrenci velisi ise: ben de dünden beri bu okulu animasyon üzerinden aradım ve diğer kişilerin gittiği yakınca mahallesi görünüyor orada sorduğumuzda ise böyle bir okul yok diye cevap aldık. Şimdi soruyorum size, Sayın Milli Eğitim müdürü yaşanan bu sıkıntıyı nasıl çözecek bunca mahsum insanların günahına girdin nasıl akşam kafanı yastığa koyup uyuyacak, diyerek tepkisini gösterdi. Başka veli ise: ben animasyon üzerinden şeker fabrikasının oradan Sivas yoluna yönlendirdi oradan da yakınca mahallesine kadar gittim, kime sorduysak bilen yok zor bela burada olduğunu bulduğumuzda 2 dakika kalmıştı zor bela yetiştik. Ama yetişmeyen ve okul arayan 20 yakın çocuklar sınava giremeden ağlayarak gittiler yazık günah bunca insanın hayatınla oynadılar, yol kenarında küçük bir tabela koymuşlar ne okunduğu belli bile değil.

Okulun ana kapısına geldiğinde büyük bir tabela asılı ondada Abdulkadir Eriş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yazılı, bizim aradığımız okul ise, İbni Haldun Anadolu Lisesi, okulun çatısına yakın küçük bir tabela asmışlar oda yüksekte olduğundan dolayı okunmuyor gelen kapıdaki yazıyı gören şaşırıyor dışarda başka isim kapıda başka isim bu nasıl bir hizmet anlayışı burada yetkililere sesleniyorum buna bir an önce çözüm bulunması istiyoruz dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN