Birleşik Emekliler Sendikasından Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Geçit'e Ziyaret

Birleşik emekliler sendikası Malatya şubesi İl Başkanı Haydar Göktaş Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit'i makamında ziyaret ederek hayırlı olsun temennilerinde bulundu.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Başkan Göktaş ziyaret esnasında Emeklilerin talep ve isteklerini belirtirken bir dosya halinde de Başkan Prof. Dr. İlhan Geçit’e takdim etti. Başkan Haydar Göktaş yaptığı konuşmasında” Birleşik emekliler sendikasi Malatya şubesi olarak gerek şahsınız ve ekibinizin gerekse partinizin yerel seçimlerde kazanmış oldukları belediyelikler ve makamlar nedeniyle tebrik ediyoruz,  kutluyoruz.
  
Allah hizmet etmek amacıyla yola çıkan herkesi makamı ne olursa olsun utandırmasın. İnsan sağlığı gibi kutsal bir görevden yine toplumsal hizmet gibi kutlu bir görevi devir aldınız. yüzyılın felaketinde sonra böyle zorlu bir görevin üstesinden geleceğinden biz emekliler olarak şüphemiz yoktur.

   
 Birleşik emekliler sendikası olarak sadece emekli sorunları ile ilgili değil yaşlı engelli hasta geliri olmayan kısaca ilimiz ve ilçemizdeki gariban fakir fukaranın sesi olmak sorunlarını dinlemek yardımcı olmak için sizin sahsınızda belediyemize yardımcı olmaya hazırız bu görevi yapabilmek için de belediyelerimizin kamu kurumlarında bizlere destek olmasını talep ediyoruz.

GÖKTAŞ” YATALAK HASTALAR İÇİN GEZİCİ SAĞLIK EKİBİ OLUŞTURULMALI” 

 
 Deprem sonrası ilimizin ve deprem bölgesinde sağlık sorunları katlanarak arttı. İnsanlarımızın yaşlılık nedenlerle sağlık problemleri ikiye katladı. Psikolojik sorunları eklendi buna özellikle deprem bölgesinde randevulu sistem ( emekli yaşlı ve engelli vatandaşlar için) kaldırılmalıdır. 

 
 Bir kalp filmi çekmek için üç ay sonrasına gün veriliyor. Beyin filmi için beş ay sonrasına randevu veriliyor. En kısa sürede buna bir çözüm bulunmalıdır. Randevulu sistemde yatalak ya da yaşlı insanlarımız çaresiz kalıyorlar belediyemizden yatalak hastalarımız için gezici sağlık ekibi oluşturulmalıdır.

 
 Deprem sonrası özellikle kenar mahallelerinde toplu ulaşım sorunları hala devam etmekte bir yerden başka bir yere ulaşmak imkansız hale geldi. Emeklinin yoksul halkın arabası da yok, taksiye binecek parası da yok, ulaşmak istediği yere yürüyecek dermanı da yok.

 
Toplu ulaşımda belediye ve kamu kurumlarının sosyal tesislerinde Malatya Büyükşehir Belediyesinin bünyesindeki esenlik marketler gibi alışveriş merkezilerinde emeklilerimize indirim yapılmasını talep ettik. 

 ÖZELLİKLE BELEDİYELERİN SOSYAL TESİSLERİNDE YÜZDE ELLİ İNDİRİM TALEBİMİZ VAR 

  
Hayat standartlarının her geçen gün çok ağırlaştığı aldıkları paranın bir kira bile etmediği günümüzde Maalesef Emeklilerimiz gıda ve yiyecek konusunda çok büyük sıkıntılar yaşıyor. Belediyelere ait olan Sosyal Tesislerden Emeklilerimiz ve Aileleri için yüzde 50 indirim sizlerden beklentimiz. 

TOKİ KONUTLARINDA EMEJKLİLERE ÖNCELİK VE KONTEJAN BEKLİYORUZ

 
Depremde evi yıkılan emekli ev sahipleri ve kiracı olan emeklilere başta TOKİ olmak üzere belediye gibi kamu kurumların yapacakları ev işyeri gibi konut yapımlarında emeklilerimize öncelik ve Kontenjan Verilmelidir. Taksitlendirme Uzun Yıllara Yayılmalı Ve Taksitlendirme Emeklinin Geliri Ve maaşına göre ayarlanmalıdır 

 
DEPREM bölgesinde olup ta özellikle başka illerde üniversitede öğrencisi olan emekli vatandaşımıza ve her türlü maddi ve manevi destek verilmelidir. Emekli çocuklarına kredi yurt ve burs sağlanmalıdır. Maddi imkansızlıklar nedeniyle kaydını donduran öğrenim hayatını bitiren nice geleceği parlak bizim geleceğimiz olan gençler var. Bunun için ilimizdeki esnaf halı vakti yerinde olan iş insanlarımızdan da destek talep edilebilir.

GÖKTAŞ” DEPREMDE GİDEN HEMŞERİLERİMİZİN DÖNÜŞLERİ SAĞLANMALIDIR” 

  
 Deprem nedeniyle ilimizi terk etmek zorunda kalan vatandaşlarımızın geri dönüşleri için geri ortam ve yaşam standartlarına ulaşmamız gerekiyor. Bu gidenlerden hariç hala başka illere göçme hesapları yapıyor halkımız. 

 
Şehrimizdeki esnaf sanatkarlarında biraz kendilerine çeki düzen vermesi gerekiyor. Bir cıvata sıkıp veya evlere bir tamire giden esnaf bin liradan aşağı iş görmüyor halbuki bugün nüfusumuz büyükşehir olmaktan çıktı yakın zamanda ilçe nüfusuna düşeceğiz.

GÖKTAŞ” CENAZESİ OLAN EMEKLİLERE MADDİ DEESTEK VERİLMELİ” 


Cenazesi olan emekli ve ailelerine özellikle taziye yemekleri masa sandalye temini konusunda yardımcı olunmalı gereken maddi ve manevi destek verilmelidir.

    
Yeşilyurt belediye başkanımız sayın İlhan geçit başkanımızın da emekli ve halkımızın sorunlarına duyarlı ve sorunlarımızı çözmede katkı vereceğine inanıyoruz.

  
 Sorunlar müzakere edilerek çözülür. Biz Birleşik emekliler sendikası olarak 16 milyon emekli ve bir o kadar da ailelerin sıkıntılarını çözmeye çalışıyoruz. Bu sorunları minimuma indirmenin çabasındayız.

  
 Biz emekliler hak istemeyi eğilmek zannettik bizden kötü durumda olanlara bakıp halimize şükrettik. Sonra da anladık ki şükrettikçe daha kötü günler geliyor onun için hak istemek için hep dik duracağız ve hakkımızı da alacağız.

   
Onun içinde emeklinin birlik beraberlik ve örgütlü topluma kavuşması lazım sorunlarında gerek hükümetler siyasiler gerekse yerel yönetimlerin katkısı ile çözeceğiz. Bu nedenle randevu talebimize olumlu yanıt veren sayın başkanıma Birleşik emekliler sendikası Malatya şubesi olarak teşekkürlerimizi iletiyoruz.

 
Bu kutlu görevlerinde Sayın Yeşilyurt Belediye Başkanımız Prof. Dr. İlhan Geçit’e başarılar diliyoruz. Aynı hassasiyeti büyükşehir belediye başkanımızdan sayın valimizden de talep ediyoruz 

Prof. Dr. İLHAN GEÇİT” EMEKLİLERİMİZİ ÖNEMSİYORUZ”

  
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit ise” Bugün ziyaretimize gelen Birleşik Emekliler Sendikası Malatya Şubesi yönetimini misafir ettik. Sayın Başkan Haydar Göktaş’a da dediğim gibi Emeklilerimizi önemsiyoruz. 

 
 Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi 2024 Yılı Emekliler yılı olacak. Bizlerde Yeşilyurt Belediyesi olarak imkânlar ölçüsünde Emeklilerimizin yanında olmaya gayret göstereceğiz. 


 Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Herkesin Malumu 6 Şubat depremlerini yaşadık ve en fazla etkilenen ilçe ise Yeşilyurt oldu. Emeklilerimize nasıl katkı sunabiliriz, Nasıl Faydalı olabiliriz diye arkadaşlarımız bu konuda üstünde çalışıyorlar. Tekrar Birleşik emekler Sendikası Malatya Şube yönetimine nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN