Birleşik Emekliler Sendikası'ndan MTSO'ya Ziyaret

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Birleşik Emekliler Sendikası Malatya Şubesi Başkanı Haydar Göktaş, Malatya Çevre Platformu adına Kenan Saraç ve Hasan Kaya ile birlikte, Malatya'nın 100 yıllık köklü kurumlarından biri olan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası sayın başkanına bir ziyaret gerçekleştirdik. 6 Şubat depreminin ardından yaşanan olumsuzluklar ve gelecek kaygısı nedeniyle esnafın, işverenin ve bölge halkının topluca şehirden göç etmeleri ve bu göçlerin devam etmesi konusunda görüş alışverişinde bulunduk.

Malatya'nın saygın isimleri, zenginleri ve yoksul fakir emekliler temsilcileri olarak, yaşanan sorunların çözümü için istişarelerde bulunduk. Ortak noktamız, devletin ve işçi-memur-emekli refah seviyesinin yüksek olmasının, Malatya esnafının gelir seviyesini artıracağı düşüncesidir.

Birleşik Emekliler Sendikası olarak, deprem sonrası ve devam eden göçlerin durdurulması amacıyla Malatya'da yaşamak isteyen dar gelirli emeklilere ve geliri olmayan veya Malatya'dan göçmek istemeyen vatandaşlara maddi destek sağlanması gerektiğini düşünüyoruz. Özellikle kış aylarında, emeklilere ve yardıma muhtaç ailelere devlet ve ticaret odalarının destek vermesini talep ediyoruz. Maddi ve manevi destek sağlandığında, göçen halkın geri döneceğine inanıyoruz.

Bu kapsamda, depremde evi yıkılan ev sahipleri ve kiracı emeklilere hak sahipliği konusunda öncelik ve kolaylık sağlanmalı, kira yardımı ve fatura ödemesi konusunda destek verilmelidir. Ayrıca, il dışında okuyan öğrencisi olan emekli vatandaşlara Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, belediye ve kamu kurumları tarafından karşılıksız burs verilmelidir. Özellikle kış aylarında dul ve yetim maaşı alan emeklilere maddi destek sağlanmalıdır, çünkü bir aç insanı doyurmak ve ihtiyaçlarını karşılamak, bin ibadetten daha makbuldür.

Bu amaçla, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Oğuzhan Ata Sadıkoğlu'na ziyaret sonrası destek ve yardım talebimizi ilettik. Kendilerine, Malatya'ya yakışır bir tutum sergiledikleri için teşekkür ediyoruz. Malatya ve Malatya emeklilerinin sorunlarını dile getirme ve çözüm arayışımız siyasi parti, kamu kurumu ve diğer sivil toplum kuruluşları ziyaretleriyle devam edecektir. Bu süreçte gösterilecek katkı ve destek için tüm kamuoyuna teşekkür ederiz.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN