Başkanı Samalı'dan Akif Ersoy'u Anma Haftası Mesajı

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı, Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haftası sebebiyle bir mesaj yayınladı. Yayınladığı mesajda; “Hayatının her yönüyle; duruşuyla, yaşantısıyla, öğretileriyle, şiirleriyle, kalemi ve kelamı ile bizlere ulviyet mefhumunu bir kez daha hatırlatan Akif, yürüdüğümüz bu kutlu yoldaki en büyük aydınlatıcılarımızdandır.”diyen Mesut Samanlı’nın mesajının devamı şöyle;

MEHMET AKİF ÖLMÜŞ BİR BEDEN DEĞİL; YAŞAYAN BİR RUHTUR

“Her yıl 20-27 Aralık tarihlerinde adına anma programları düzenlediğimiz, Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşımızın şairidir. Her daim başımızda tüten vatan sevdamızın en kadim takipçisi ve katibidir. Hepimizin hissettiği o ‘En Derin’ hislerimizin tercümanı, müderrisi ve bu duyguların kalbimizdeki aksettiricisidir. Ona hiç kimse sıradan bir şair gözüyle bakamaz, kimse onu sadece etten kemikten yaratılmış bir fani olarak göremez. Mehmet Akif ölmüş bir beden değil; yaşayan bir ruhtur. Öyle bir ruhtur ki; her bir vatanseverin en derininde gizlenmiştir sözü ve sedası.

Hayatının her yönüyle; duruşuyla, yaşantısıyla, öğretileriyle, şiirleriyle, kalemi ve kelamı ile bizlere ulviyet mefhumunu bir kez daha hatırlatan, Akif, yürüdüğümüz bu kutlu yoldaki en büyük aydınlatıcılarımızdandır. İslamiyet’in ışığında, bayrağımızın gölgesinde haykırarak İstiklalimizin marşını okuyabiliyorsak; bunda Akif’in rolü çok büyüktür.

EZANI DİNDİRMEYECEK, BAYRAĞI İNDİRMEYECEĞİZ

Bizler, böylesi mukaddes şair ve yazarlarımızın bizlere tembih ettiği üzere; vatan toprakları üzerinde sözde ‘Medeniyet’ getirdiğini iddia eden her türlü zilletçiye karşı dimdik duracağız. Ezanı dindirmeyecek, bayrağı indirmeyecek, içimizdeki gizli düşmanlara aman vermeyeceğiz. Türk Milleti olarak nice Akif’ler yetiştirecek ve tüm fikirlerimizin sonsuza taşınmasına gururla seyirci olacağız.

Vatan şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle yad ediyor ve kendimize ilke edindiğimiz bir sözü ile bitirmek istiyorum; ‘Cehennem olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz. Bu yol ki Hak yoludur, dönme bilmeyiz, yürürüz.’ Vatan Şairimizin ruhu şad, mekanı cennet olsun.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN