Başkan Yavuzkurt'tan 10 Kasım Atatürk'ü Anma Mesajı

Anadolu Basın Yayın Birliği Malatya Şube Başkanı Filiz Yavuzkurt, 10 Kasım Atatürk'ün vefatı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Başkan Yavuzkurt, mesajında; “Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 82. yıl dönümünde, özlem, sevgi ve saygıyla anıyoruz. Ülkemizin kurtuluşu için yaptığı mücadele ile taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan Mustafa Kemal Paşa bu mücadelesiyle Türk’ün gücünü bir kez daha dünyaya göstermiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ileriyi görme yeteneği, askeri dehası, olağanüstü devlet adamlığı ve kısa sürede Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdaş medeniyetler seviyesine yükselttiği nokta ile büyük bir lider olduğunu tüm dünyaya ispatlamıştır.

Atatürk, yapmış olduğu işler ve kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile Türk milletinin kalbinde büyük bir lider ve devlet adamı olmuştur. Genç nesillere emanet ettiği ve ‘En büyük eserim’ diye nitelendirdiği Türkiye Cumhuriyeti, günümüzde ileri bir demokrasi anlayışıyla taçlanmış olarak, yine onun gösterdiği hedefler dahilinde varlığını devam ettirmektedir. Gelecek nesillerimizin de aynı şuur ve inançla ve de bilinçle bu kutsal emaneti bizden büyük bir onurla devralacaklarına, cumhuriyetimizi çok daha müreffeh bir devlet haline getireceklerine olan inancım tamdır.

Mustafa Kemal Atatürk ‘Yurtta Barış, Cihanda Barış’ ilkesiyle sadece Türk insanının değil bütün dünyanın kabul ettiği önemli liderlerden biridir. Ülkemizde Demokrasi ve Cumhuriyet anlayışının temellerini atan ve inşa eden Atatürk’ün ebedi âleme göç etmesini sadece fiziksel bir ayrılık olarak değerlendiriyoruz. Cumhuriyetimiz her zaman yaşatılmış ve yaşatılmaya da devam edilecektir.

Bu vesile ile bu ülkeyi bizlere yurt olarak bırakan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet ve şükranla anıyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN