Başkan Sert, Milli Görüş Davamızda Hoşgörüyü İlke Edinmiş

Basınımızın kıymetli Mensupları hepinizi en kalbî dileklerimle selamlıyorum, sizler aracılığıyla Tüm milletimize ve sizlere her anımız da Sevgi Kardeşlik ve hoş görü dolu günler diliyorum.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Bu Vesileyle Dünya Hoşgörü Gününüzü Kutluyorum

Atalar soyundan bugüne hiç sönmeyen bir kandildir hoşgörü. Karanlıkların içinde dahi bir nebzesi dünyayı aydınlık kılacaktır her zaman. Eve dönerken, sokaktan geçerken, bir çocuğu severken ve aynaya bakarken içimizden süzülen derin ve köklü bir tarih gibi yarınlara uzanan, geçmişin ve geleceğin sıcaklığını temin eden bu berrak ve sihirli duygu her bir bedende muhakkak mevcuttur ki içine dönen, ruhunu görmeye ve onu seyre niyetlenen her kim ise avuçlarında ve gözlerinde, göğsünün içinde hisseder onu. Daima, sevgiyle ve iyilikle beraber var olan, en kıymetli hazinelerimizdendir. Mevlana’dan Yunus’a, bütün insanlık adına yegâne öz değerimizdir Hoş görü...

Konuşmama Yunus Emre’nin bir beyiti ile başlamak istiyorum.

Biz gelmedik kavga için bizim işimiz sevgi için,

Dostun evi gönüllerdir gönüller yapmaya geldik

50 yılı aşkındır İnancımızın gereği olan Milli Görüş davamızda hoşgörüyü ilke edinmiş toplumun tüm bireylerine sevgi ve hoşgörü ilkemiz gereği ulaşmaya çalışmış ve bu doğrultuda mücadelemizi ve Milletimizin her daim sesi olmayı devam ettirmekteyiz.

İnsanlar arasında en sağlıklı iletişim unsuru olan hoşgörü sorunların da en güvenilir çözüm yoludur

Zorbalıkla bir şeyler yapmak ya da yaptırmak her zaman başarısızlığa götürmektedir

Kendi tanımımdan ziyade Türk Dil Kurumunun yaptığı tanıma bakalım.

1. Anlam: Kendine aykırı gelse de her şeyi anlayışla karşılayarak olabildiğince hoş görme durumu.

2. Anlam: Felsefe Terimi

Kendisininkilerle çelişse bile, başkalarının düşünce ve kanılarını özgürce dile getirmelerinden rahatsız olmama, onların geçerliliklerine karşı tepki göstermeme tutumu.

Eş anlamlısı: Tolerans

Evet, hoşgörülü müyüz peki?

Karşımızdaki insanı ne oranda dinliyor, sözlerine saygı duyuyoruz? Aynı fikirde olmadığımızda dahi tartışma ortamı yaratmadan ve karşılıklı olarak birbirimizi dinleyip konuşabiliyor muyuz?

En önemlisi unutulmamalıdır ki İslâm dini Hoş görü dinidir, İslami hayat düsturu edinmektir hoş görü... Gerek siyasi gerekse ilmi insan yaşantısında ki en önemli çözümsüzlüklerin ilacıdır hoş görü...

Saadet Partisi olarak Kuruluş ilkelerimiz den olan Hoş görü daima çalışma şiarımız olmuş ve Allah'ın izniyle ebediyen böyle olmaya devam edecektir.

Ben tekraren şahsım ve teşkilatımız adına Dünya hoş görü gününü kutluyor, Hoş görünün tüm insanlığa sirayet ederek hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Selam ve dua ile...

Şahin SERT
Saadet Partisi Malatya İl Başkan Yardımcısı
Sosyal İşler Başkanı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN