Başkan Şengönül, Türk Tarihinin En Soğuk Günü 22 Aralık 1924 Tarihidir

Malatya  Ülkü Ocakları, 107 yıl önce Sarıkamış Harekatı'nda donarak şehit olan Sarıkamış Şehitlerini Ülkü Ocakları İl binasında Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile andı.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Anma gecesine katılan Malatya Ülkü Ocakları İl Başkanı Turgay Şengönül, 22 Aralık 1914 yılında başlayan Sarıkamış harekatında düşmana kurşun dahi atamadan Allahuekber dağlarında şehadete eren atalarımızı Türk milletine ve özellikle Türk gençlerine unutturmamak adına kutlu dergahımız ve aziz Türk Milletinin 57. Alayı olan Ülkü Ocakları İl binamız  konferans salonunda  Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile anıyoruz.

Sarıkamış destanı; vatan aşkıyla yürekleri ısınan, soğuğa ayaza karşı yürüyen şartlar ne olursa olsun hedeflerinden bir adım bile geri adım atmayan binlerce mehmetçiğin gözünü bile kırpmadan şehadete yürüyüşünün adı,Türk tarihinin de en soğuk günüdür. Türk askerinin hiçbir şart altında yılmayan azim ve iradesinin simgesi; vatan, millet, bayrak uğruna verilen mücadelenin adıdır Sarıkamış Harekatı.

ŞENGÖNÜL:DEVLET EBED MÜDDETTİR, MİLLET BİR BÜTÜNDÜR

Bizlerde bugün Ortaöğretim birimimiz, Üniversite birimimiz ve tüm teşkilatımız ile beraber; tarihini, mazisini, kahramanlarını tanımayan bir milletin, geleceğini inşa etmesinin imkansız olduğu gerçeğini bildiğimiz için Sarıkamış’ı ve on binlerce kahraman şehidimizi anmak adına bu programı düzenledik.Türk devletinde bir gelenek vardır. Devlet ebed müddettir. Millet bir bütündür, bölünüp parçalanamaz. Bu iki unsur içerisinde binlerce yıldır kendi kanını akıtmış olan atalarımıza hürmet eder, onları saygıyla yad ediyorum. Atalarımızdan bize yadigar kalan bu toprağı ve devleti Ülkücü Türk Gençliği olarak ölene kadar yaşatacağız

Bu vesile ile;  Vatanımızı canları pahasına savunurken; kardan kefenlere sarılıp şehit düşen Sarıkamış şehitlerimiz başta olma üzere tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Mekanları cennet olsun.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN