Başkan Samanlı, Hocalı Soykırımı İle İlgili Basın Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı...

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı, Hocalı Soykırımı ile ilgili basın açıklamasında bulundu. Hocalı Soykırımı’nın 29. yılında şehitleri yâd eden İl Başkanı Samanlı, “Ermeni’nin yaptığı bu zulmü unutmayacağız, unutturmayacağız!” dedi. 

MHP Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı’nın soykırımla ilgili olarak yaptığı basın açıklaması şöyle:
 
“Bugün Hocalı Katliamı’nın acı yıldönümü, 26 Şubat 1992’de yani bundan 29 yıl önce bir gece katledilen soydaşlarımızı rahmetle anıyorum. Hocalı hepimizin bildiği gibi Dağlık Karabağ Bölgesinde bir kasabadır. Yüzyılı aşkın süredir Ermenilerin göz diktiği topraklardandı. O dönemlerde sürekli olarak yapılan ve Ermeniler tarafından bozulan anlaşmalar sebebiyle yeterince önlem almadan sivil halkın yerleştirildiği bir kasabaydı. Ermeniler her zamanki kalleşliğiyle soğuk bir şubat gecesi, savunmasız kadınların, çocukların, yaşlıların çoğunlukta bulunduğu bu kasabaya saldırdı. Sadece Ermeni askerlerin değil; aynı zamanda ASALA destekli Ermeni çetelerinin de birlikte hareket ettiği bu korkunç çatışmalarda tüm kasaba halkı ya şehit edilmiş ya da esir alınmıştır. Şehitlerimizin cenazesi uzun süre alınamamış, esirler çok acımasız işkenceler görmüş ve o günden sonra kaybolan 150 Türk’ten bir daha da haber alınamamıştır. 

Evet, 106’sı kadın, 83’ü çocuk, 70’e yakını yaşlı olan toplam 613 insanımız Ermenilerin alçak soykırımında şehit edildi. Bu alçaklık burada da kalmadı ve cenazelerimizi bile almamız engellendi. Bizler tüm bunları unutmadık, unutmayacağız. Tarih neyi unutmuş ki bunu da unutsun? Ne tarih tüm bunları unutacak, ne de insanlık; buna fırsat vermeyeceğiz. Bebeklerimizin işkence gören bedenlerini, kadınlarımızın hamileyken parçalanan bedenlerinden alınan yavrularını, canlı canlı derisi yüzülen insanlarımızı, kafası kesilen ve futbol topu gibi kullanılan erkeklerimizi unutmamız mümkün değildir. Ülkemizde bunları dillendirmek istemeyen, ASALA yolundan ilerleyen güruha inat en yüksek sesimizle bu işkenceleri ve bu kalleş soykırımı tüm dünyaya haykıracağız. Şunu da biliyoruz ki, Türk olan herkes, her dönem işkencelere, soykırımlara, bu tarz alçak saldırılara maruz kalmıştır. Ancak hiç bir zaman yılmamış, hiçbir zaman düşmana aman vermemiş olan yüce Türk Milleti, bu savaşını hem sıcak hem de soğuk savaşla devam ettirmekte ve düşmanlarını püskürtmeye devam etmektedir. Bu durum Türklüğün gücünden ve şanındandır. 

Kimin maşası olduğunu bildiğimiz Ermeniler, yüzyılı aşkın süredir işkencelerini artırmış, şekilden şekle sokmuş ve günümüzde de aynı zulme devam etmek istemiş; fakat bu kez yanlış taşa balta vurmuş ve büyük bir bozguna uğramıştır. Gerek Hocalı Katliamı’nda gerekse günümüzdeki Ermeni saldırıları ile şehadete eren tüm soydaşlarımızın aziz ruhlarına rahmetler diliyorum.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN