Başkan Özgül, Malatya'da 2 Bin Civarında Daire Kiracı Bekliyor

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Malatya Emlaklcılar Odası Başkanı Ali Özgül, Yüksek kiralardan dolayı vatandaşların konteynerde kalmayı tercih etmesi nedeniyle Malatya’da şuanda yaklaşık 2 bin kiralık evin bulunulduğunu, kira fiyatlarının düşmeye başladığını, Kasım-Aralık ayından sora bu düşüşün daha da artacağını açıkladı.

Özgül yaptığı açıklamada, 6 Şubat depreminde sonra kiraların tavan yaptığı bugünkü kiraların Malatya ekonomik şartlarına göre çok yüksek olduğunu bazı ev sahiplerinin fırsatçılık yaptığını ve yüksek kira rakamlarının talep edildiğini defaten belirtmemiz ve  ‘ev kiralamayın konteyneri tercih edin’ şeklindeki çağrılarımız yerini bulmaya başlamıştır.” dedi.

Oda başkanı Özgül ,Bugünkü tespitlerimizde ilan sitelerinde yaklaşık Malatya'da 2 bin civarında kiralık stokta daire kiracı beklemektedir.  Anlaşılıyor ki vatandaşlar güvenli olmayan konutları kiralamaktansa konteynerde kalmayı tercih ediyor. 

Malatya’da kira rakamlarında düşmeler gözükmektedir.

 Artık aylık 4000 TL’ye kiralık daire bulunabilmektedir. Önümüzdeki Kasım-Aralık ayında TOKİ’nin deprem konutlarının teslimi ile Malatya’da kiraların daha da normalleşeceğini düşünüyorum. değerlendirmesini yaptı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN