Başkan Gürkan, Gazeteci Arkadaşlarımızın Sorunları Büyük

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Programına Katılan Başkan Gürkan, Gazeteci Arkadaşlarımızın Sorunları Büyük Ama Sorumlulukları Sorunlarından Daha Büyüktür

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle düzenlenen programda gazetecilerle bir araya geldi.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti, Anadolu Basın Birliği, Anadolu Yayın Birliği bir program düzenledi. Malatya’dan ve il dışından birçok gazetecinin bir araya geldiği programa katılan Başkan Gürkan, gazetecilerin toplumdaki olayların tarafsız ve objektif aktarılması noktasında önemli bir görev ifa ettiğini söyledi.
Programın açılış konuşmalarını yapan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Mehmet Aydın, “ Gazetecilik dünyanın en zor meslekleri arasında yer alıyor. Biz bugün zorlukları konuşmanın yerine yaptığımız işlerin ne kadar değerli olduğunun bilinciyle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günümüzü kutluyoruz. Biz, birlik ve beraberlik içerisinde oldukça daha güçlüyüz. Tek amacımız aynı çatı altında güzel işlere imza atmak, Malatya’da medyanın gücüne güç katmaktır. Tüm emekçi arkadaşlarımın, kardeşlerimin gününü kutluyorum” dedi. 
Gazetecilerin sorunlarının büyük olduğunu ancak sorumluluklarının sorunlarından daha büyük olduğunu dile getiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “ İnsanın duyu organları insanı nasıl yönetirse, yönlendirirse, algı oluşturursa toplumun duyu organları da gazetecilerdir. Dolayısıyla gazetecilik mesleği toplumdaki olayların tarafsız ve objektif aktarılması noktasında önemli bir görev ifa etmektedir. Gazetecilik mesleğinin niteliğinin, kalitesinin ve saygınlığının artırılmasının en temel yolu objektif ve tarafsız gazetecilik anlayışından geçmektedir. Ben inanıyorum ki Malatya’daki gazetecilerimiz, televizyonlarımız bu hassasiyete azami titizliği göstermektedirler. Gazetecilik mesleği aynı zamanda kamusal bir görevdir. Rahmetli Haydar Karaduman bir görüşmemizde duyduğum; biz gazeteciyiz sorunlarımız büyük ama ülkemize ve toplumumuza karşı sorumluluklarımız çok daha büyük sözü beni çok etkiledi. Gazeteci arkadaşlarımızın tabii ki sorunları büyük ama sorumlulukları sorunlarından çok daha büyüktür. Gazeteci arkadaşlarımızın ne zor şartlarda, ne zor koşullarda çalıştıklarını biliyoruz. 
Biz yerel yöneticiler olarak gerek Büyükşehir Belediyesi gerekse ilçe belediyelerimiz olarak mümkün olduğu kadar yerel basının güçlü ve ayakta durabilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Yeterli midir, değildir. Bir an evvel basın yasasının, internet yasasının, medya yasasının çıkmasını da beklediğimi ifade etmek istiyorum. 212 sayılı bir yasanın 1961 yılında çıkmış olması ve o dönemde gazetecilerin bayram etmesi, gazete patronlarının kepenk kapatması ama gazetecilerin sorumlulukları anlayışı içerisinde üç günlük zaman zarfında gazetelerini çıkarması gazetecilere bugünün armağan olmasına neden olmuştur. Dolayısıyla 10 Ocak Gazeteciler Gününün anlamı çok büyüktür. Bütün gazeteci arkadaşlarımızın günlerini kutluyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN