Başkan Gürkan'dan 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, tüm Şehit ve Gazileri minnetle andıklarını söyledi.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Başkan Gürkan mesajında şunlara yer verdi:

“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türk Ordusuyla birlikte 13 Eylül 1921 yılında Sakarya Meydan Muharebesini kazanırken aynı zamanda yaralanmış ve Gazi olmuştur. 19 Eylül 1921’deki Meclis oturumunda da Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazi’ unvanı verilmiştir. Dolayısıyla 19 Eylül günü her yıl Gaziler Günü ve Haftası olarak kutlanmaktadır.

Vatan topraklarının nasıl vefakâr, iman dolu bir ruhla kazanıldığını ve bugün şerefle dalgalandırdığımız ay yıldızlı bayrağımızın ne büyük kahramanlıklarla bizlere emanet edildiğini idrak etmenin sorumluğu içinde sadece bir gün, bir hafta değil tüm yaşamımız boyunca şehit ve gazilerimize minnet ve şükran duyuyoruz. 

Ülkemizin bağımsızlığı, vatanımızın bütünlüğü, birlik ve beraberliğimizin korunması uğrunda girişilen mücadelelerde sergilenen fedakârlık ve kahramanlıklar hafızlarımızdan asla silinmeyecek ve nesiller boyunca, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza aktarılacaktır.

Bugün kutlamakta olduğumuz Gaziler Günü ve Haftası, Türk Tarihinin önemli bir dönüm noktasının ifadesidir. Bu vatan toprağı için şehit olmuş, bu toprağa düşmüş Şehitlerimizi ve Gazilerimizi rahmetle minnetle anarken; hayatta olan Gazilerimize de sağlık, huzur ve mutluluk diliyorum. Allah, Milletimizin dirliğini, birliğini, beraberliğini, düzenini bozmasın diyorum.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN