Başkan Gürkan, AK Parti Kadın Kolları Ahde Vefa Buluşmasına Katıldı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ak Parti Malatya Kadın Kolları Tarafından Düzenlenen 'Ahde Vefa Buluşmaları' Ve İstişare Toplantısına Katıldı.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Malaya Büyükşehir Belediyesi Nikâh Sarayında AK Parti’nin 20’nci yıl kuruluşu münasebetiyle düzenlenen toplantının açılış konuşmalarını yapan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Özlem Pelitoğlu’nun ardından AK Parti Kadın Kollarında partinin kuruluşundan itibaren kademelerinde görev alan bayanlar tarafından konuşmalar gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen programda konuşmalarını gerçekleştiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “AK Parti vefa hareketidir. Vefa hareketinde vefa, hasbilik, içtenlik temel esastır. Hasbi olursak, niyetimiz halisane olursa önümüzde hiçbir engel kalmaz. 14 Ağustos 2001 yılında kurulan AK Parti, 20 yıldır memleketimize hizmet ediyor. Genel hizmetler ve yerel hizmetler açısından tabiri caizse destanlar yazılıyor. Biz, partiye yük olan değil, partinin yükünü alan, partiye katma değeri devşiren değil partiye katma değer katan felsefe ve vizyon içerisinde hareket etmemiz lazım. Vatanını kim çok sever diye yazı yazmışlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk demiş ki, vatanını en çok seven görevini en güzel şekilde, en iyi şekilde yapan kişidir demiş. Eğer partimizi seviyorsak görevimizi en iyi şekilde içtenlikle partiye yük olacak değil partinin yükünü alacak çalışma temposu içerisinde yapmamız lazım.

Toplumda algılar oluşturuyorlar. Algıların başarıya gittiği bir örnek ben görmedim. Dolayısıyla ben partide gençlik kollarına da, kadın kollarına da ana kademelerindekilere de algıdan uzak olmaları gerektiğini söylüyorum. Biz yaptıklarımızın onda birini anlatırsak biz şampiyonuz. Türkiye tarihinde değişim ve dönüşümde hem merkezi iktidar noktasında hem de yerel belediyeler anlamında büyük hizmetler yapıldı. Algı operasyonlarına prim vermeyeceğiz. Hak bildiğimiz yolda tek başımıza da kalsak dosdoğru emin adımlarla durmak yok yola devam diyeceğiz. Saymakla bitmeyecek milyarlık tesisler yapılıyor. Cenabı Allah bir şeyi takdir etmişse onun önüne kimse geçemez. Takdir etmemişse de onu kimse elde edemez.

Ben kadınlarımızın üzerinde büyük bir yük olduğunu biliyorum. Ev ev, sokak sokak çalışmaları kadınlarımız yapacak. Güzel bir organizasyonda bizleri bir araya getiren Kadın Kolları Başkanımız Özlem Pelitoğlu’nun şahsında bütün kadınlarımızı kutluyorum, tebrik ediyorum. 2023,2053 ve 2071 vizyonunda nice yirmi yıllarda hep birlikte olmayı diliyorum” diye konuştu.

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı ise, “Biz her zaman teşkilat olarak zor zamanların adamıyız. Zor zamanda ortaya çıkarız ve üzerimize düşen görevleri yerine getirir daha sonra kenara çekiliriz. Bu yapmış olduğumuz işlerin karşılığında da herhangi bir bedel beklemeyiz. Allah’a hamd olsun bugüne kadar da teşkilatımızın bütün üyeleri, mahalle başkanından sandık görevlisine kadar, kadın kollarından, gençlik kollarından, ana kademeden, belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz ve meclis üyelerimiz tamamı hiçbir zaman için hiçbir beklentide bulunmaksızın Allah rızası için bu dava hareketine hizmet etmiştir. Allah nasip ederse bundan sonrada bu şekilde devam edecek. Bu anlamda ben herkese teşekkür ederim. Rabbim ülkemizin üzerinde olan yangın, sel ve deprem afetlerini kaldırsın diliyorum” dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır’da, “ Türkiye zor süreçleri geride bıraktı ama halen zor süreçlerle mücadelesine devam ediyor. Yangın ve sel afetlerinde hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. AK Parti yola çıkarken insana hizmet olarak yola çıktı, hizmetkâr olarak yola çıktı ve bugün 20 yıldır AK Partiyi ayakta tutan çalışmalarını göz ardı etmeyeceğimiz kadın kollarımız ve teşkilatlarımız. Bundan sonraki süreçte de inşallah yine yolumuza güçlü Türkiye yolunda 2023’de Türkiye’yi geleceğe taşıyacak 2053 hedeflerine ulaştıracak büyük adımlar atarak yolumuza devam edeceğiz. Bunun için yorulmak, durmak ve samimiyeti elden bırakmak yok” ifadelerini kullandı.

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “ Doğal afetler hepimizin canını acıttı. Doğa hiçbir şekilde karşı duramayacağımız bir güç. Ne ateşin önünde nede suyun önünde asla durulmaz. Doğal afetler hepimizin yüreğini yaktı. İnşallah rabbim bir daha böyle afetler vermesin. Biz azimle çalıştığımız sürece, biz kararlılıkla çalıştığımız sürece, biz birbirimize vefa gösterdiğimiz sürece, bu milletin sesinden kulağımızı çekmediğimiz sürece ben inanıyorum ki Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Partinin güçlü kadrosuyla hep birlikte yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, “14 Ağustos 2001’de erdemliler hareketi olarak kurulan ve gerçekten de o günden bugüne Türkiye’yi en az dört katı büyüten bir hareketin mensupları olarak, içerisinde 4 Başbakan, 2 Cumhurbaşkanı çıkaran hareketin mensupları olarak, Türkiye’nin en büyük kadın hareketi olarak partimizin mensuplarını saygıyla selamlıyorum. Kadınlarımız, ablalarımız, kardeşlerimizin çalışmaları Türkiye’nin değişiminde, dönüşümünde ve gelişiminde büyük rol oynadı. Baktığımız zaman Malatya, Türkiye’nin parlayan yıldızı. Bunu net olarak söylüyoruz. İnşallah belediyelerimizde de Selahattin Başkanımızın önderliğinde artık dünyada parlayan yıldız olmak istiyoruz. Onun için 2023 hedefimize teşkilatlarımızın hızlı bir şekilde hazırlanması ve çalışması gerekiyor.  Bugüne kadar emeği geçen, bizlerle yol yürüyen ve hala bizlerle yol yürüyen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, “ Biz çok güzel ve büyük bir aileyiz. Allah bu birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin. İnşallah bu muhabbetle ve bu dostlukla biz Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sadece şehrimize, ilçelerimize değil ülkemize de daha nice hizmetler etme gayretinde ve azmindeyiz. Görevimiz ne olursa olsun Sayın Cumhurbaşkanımızın emrinde ki dünya lideridir o bizim için tüm dünya kabul ediyor liderliğini kendilerinin liderliğinde çalışmalarımıza devam edeceğiz inşallah. Yeter ki birlikteliğimizi beraberliğimizi bozmayalım. Sayın Cumhurbaşkanımızın elini güçlendirmek için, ülkemizin önünü açabilmek için ülkemize ve Sayın Cumhurbaşkanımıza umut bağlayan mazlum milletlere umut olmak için destek olmak için biz elimizi değil gövdemizi taşın altına koyalım inşallah. Ben bugüne kadar tüm kadın kolları mensuplarımıza partimizin asıl ordusuna çok teşekkür ediyorum. Bugünkü programda çalışmalara destek olan Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra ana kademe ve gençlik kollarının da bu tür vefa organizasyonunu gerçekleştireceğiz ve başkanımız onlara da destek olacaklarını ifade ettiler. Ben onun içinde Sayın Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN