Başkan Geçit'ten Hicri Yılbaşı ve Muharrem Ayı Mesajı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Hicri Yılbaşı ve Muharrem Ayı dolayısıyla yayımladığı mesajında 'Muharrem Ayı'nın inancımızda ve tarihimizde önemli bir yeri vardır.' dedi.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Mesajında Muharrem Ayı’nın paylaşmanın, birlik ve beraberliğin pekişmesinde çok önemli olduğunun altını çizen Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Muharrem Ayı’nın aynı zamanda Hicri yılın da başlangıcı olduğunu hatırlatarak Hicri Yılbaşı ve Muharrem Ayının tüm İslam âlemine sağlık, huzur ve esenlik getirmesi temennisinde bulundu. 

Başkan Geçit, yazılı mesajında; “ Hicri yıl, biz Müslümanlar için önemli bir dönüm noktasıdır ve tarihimizin başlangıç noktasıdır, Hicri yıl, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in Mekke'den Medine'ye hicret ettiği o kutlu yolculuğun başlangıcıdır. Bu yolculuk, İslam'ın yayılmasında büyük bir dönüm noktası olmuştur. Birliğimiz ve dirliğimiz açısından büyük öneme sahip hicri yılın ilk ayı olan Muharrem ayı ise ; paylaşmanın, şükretmenin, bereketin adı olan aşure gününün yanında Ehl-i Beyt muhabbeti olan tüm Müslümanlar için önemli bir aydır. Sevgili Peygamberimizin torunu Hz. Hüseyin Efendimizle birlikte çoğu Ehl-i Beyt’ten yetmiş iki Müslümanın hakikat, hürriyet, izzet ve mukaddesat uğruna şehit olduğu Kerbela, tüm İslam Âleminde olduğu gibi milletimizin de derin ve ortak bir acısıdır.

Kerbela şehitlerini rahmetle anarken, Muharrem Ayının; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesine, dünya üzerinde barış, huzur ve mutluluk tohumlarının yeşermesine, gözyaşı, zulüm ve yaşanan olumsuzlukların sona ermesine vesile olmasını diliyorum.

Özellikle bu yıl, başta Gazze ve Doğu Türkistan olmak üzere, mazlum kardeşlerimize uygulanan soykırımın sona ermesini ve İslam aleminin huzura kavuşmasını diliyorum. Zulüm altındaki tüm Müslüman kardeşlerimizin refaha erişeceği, barışın ve adaletin hâkim olacağı bir yıl temenni ediyorum.” İfadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN