Başkan Geçit, Basın, Toplumun Haber Alma Hakkının En Önemli Garantisidir

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Başkan Geçit’ten 24 Temmuz Gazeteciler Ve Basın Bayramı Mesajı;

“Basın, Toplumun Haber Alma Hakkının En Önemli Garantisidir”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında; “Demokrasimizin temel taşlarından biri olan basın, toplumun haber alma hakkının en önemli garantisidir. “ dedi.

Kutlama mesajında, basının demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğuna dikkat çeken Başkan Geçit; “24 Temmuz 1908 tarihi basından sansürün kaldırıldığı tarihtir. Bu tarihte gazeteler ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlamıştır. Tarafsız, doğru ve objektif haber yapma ilkesiyle halkımıza hizmet eden basın mensuplarımız, kamuoyunun aydınlatılmasında ve bilgilendirilmesinde büyük rol oynamaktadır. Kalemini her zaman doğrudan yana ve doğru şekilde kullanarak kamuoyunu aydınlatan, bu yolda her an haber peşinde koşan basın çalışanları, halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak da kamusal bir görevi yerine getirmekte ve toplumun sesi olmaktadırlar. Özellikle yerel basın mensuplarımızın, şehrimizin ve halkımızın günlük yaşamını ilgilendiren konularda duyarlı ve özenli bir şekilde haber yapmaları, demokrasimizin sağlıklı işlemesi için önemli bir rol oynamaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, kentimizin ve ilçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmelerine çalışmalarıyla katkı sağlayan değerli basın çalışanlarımıza teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. İlimizde şevkle, fedakârca çalışan, işini hakkıyla yapmak için çabalayan tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler Günü ve Basın Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlarım.” ifadelerine yer verdi.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN