Başkan Evren, Ahilik Haftası Nedeniyle Açıklamalarda Bulundu

Her yıl geleneksel olarak 12-18 Eylül tarihleri arasında Türkiye genelinde esnaf ve sanatkarların ahilik haftası Ticaret Bakanlığının talimatı ile kutlaması yapılır.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Ahilik    denince Birlik, beraberlik, yardımlaşma, dayanışma ve kardeşlik gibi önemli değerleri içerisinde barındıran, meslek ahlakının ve çalışma prensiplerinin temelini oluşturan önemli bir konulardır.

Esnaf ve Sanatkarlarımızın Sanayi sitelerinde birçok meslek gruplarındaki esnaf ve sanatkarlarımız çırak ve kalfa yetişmemesi meslek dallarının gelecekleri yavaş yavaş tükenmesi geleceğin imalatçılarını tehlikeye sokmaktadır. Hatta ekonominin gelişmesini sekteye uğrayacaktır.

Ahilik kültürünün devam etmesi içinde Benim Burada anne babalara ve geleceğimiz olan gençlere önemli bir çağrım olacaktır.  Çocuklarımızı Mesleki ve teknik okullara teşvik etmelerini arzu ediyorum. Hükümetimizde mesleki teknik okullara çok önem vermekte ve birçok katkılar sunmaktadır. Makine teçhizat hammadde alımında birçok teşvikler vermekte hatta faizsiz krediler de vermektedir. Her konuda kolaylık sağlamaktadır. Yeter ki sanayi sitelerinde iş kursunlar.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylemiş olduğu “Sanatsız Kalan Bir Milletin Hayat Damarlarından Biri Kopmuş Demektir.” Vecibesi sanata ve sanatkara ne kadar önem verdiğini göstermektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle; emeğin ve alın terinin vatanseverlik duygularıyla birleştiren esnaf ve sanatkârlarımızın 35.nci Ahilik Haftasını kutluyor, birlik ve beraberlik duygusunun büyüyerek devam etmesini dilerim.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN