Başkan Ergün Koşar, Dünya Veteriner Hekimler Günü Mesajı

Veteriner Hekimler Birçok Zorluklara Karşı Toplum Sağlığı İçin Çalışıyor. Veteriner Hekimler De Sağlıkta Şiddet Yasasına Dahil Edilmelidir.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Malatya Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ergün Koşar, bu yıl Dünya Veteriner Hekimler Günü'nün temasının "Veteriner Hekimin Zorluklarla Mücadele Gücünün Artırılması" olarak belirlendiğini bildirdi.

   Başkan Koşar, 2000 yılından bu güne nisan ayının son cumartesinde kutlanan günün amacının hem ülkemizde hem de dünyada veteriner hekimlik organizasyonları arasındaki iş birliğini güçlendirmek, çalışmalarını vurgulamak ve veteriner hekimlik mesleğinin önemine dikkat çekmek olduğunu ifade etti.

   Başkan Ergün Koşar veteriner hekimlerin, zorlu koşullarda görev yaptıklarını ve veteriner hekimsiz bir toplum sağlığı olamayacağını belirterek, "Tüm dünyada yaşanan Covid-19 salgınında zoonozlarla (hayvanlardan insanlara, insanlardan hayvanlara bulaşan hastalıklar) mücadele sürecinde meslektaşlarımızın üslendikleri göreve bakıldığında veteriner hekimsiz bir toplumun düşünülemez. Veteriner hekimler de toplum sağlığının bir parçasıdır. Eğer bugün toplum olarak güvenli hayvansal gıda tüketebiliyorsak, çiftlikten soframıza ulaşıncaya kadar bu güven zincirinin oluşmasında biz veteriner hekimlerin rolü büyük” diye konuştu.

Bu yıl kutlama etkinlikleri yapılmayacak

Sağlıkta şiddet yasası kapsamına Veteriner Hekimlerin de dahil edilmesi gerektiğini söyleyen Ergün Koşar “25 Nisan'da Yozgat'ın Sorgun ilçesinde bir veteriner hekim meslektaşımız saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Bu menfur olay bizleri derinden üzmüştür. Veteriner hekimler hayvan sağlığının yanı sıra toplum sağlığı için de çalışıyor, bu bağlamda tek sağlık kavramı çok önemlidir. Veteriner hekimler de sağlıkta şiddet yasasına dahil edilmelidir.” diye söyledi.

Malatya Veteriner Hekimleri Odasının Dünya Veteriner Hekimleri Günü münasebetiyle her yıl düzenlenen kutlama etkinliklerinin bu üzücü olay nedeniyle bu yıl yapılmayacağı ifade edildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN