Bakım Sigortası Kanun Teklifi Tasarı Dosyasını Meclise Sundu

Alzheimer-Demans-Parkinson Hasta ve Hasta Yakınları Derneği Genel Başkanı Sosyal Hizmet Uzmanı Malatyalı hemşehrimiz Hakan Berktaş,  söz verdiği gibi Bakım Sigortası Kanun Teklifi Tasarısı raporunu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban'a iletti.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Türkiye’de yaklaşık 1 milyon Alzheimer-demans-parkinkon hastası bulunuyor. Bu hastaların 10 kişinin hayatını yakından ilgilendirmekte ve bu rakam ülke nüfusunun neredeyse yüzde 10’una ulaşıyor  Alzheimer-Demans-Parkinson Hasta ve Yakınları Derneği Genel Başkanı Sosyal Hizmetler Uzmanı Hakan Berktaş,  uzun süredir Bakım Sigortası Kanun Teklifi Tasarısının üzerinde çalışmaktaydı. Dernek Genel Başkanı Berktaş ve Genel Sekreter Uğur Arslan, hazırladıkları Bakım Sigortası Kanun Teklifi Tasarı dosyalarını Türkiye Büyük Millet Meclisinde Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban’a iletti. Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban, çok samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede Hakan Berktaş ve Genel Sekreter Uğur Arslan’dan aldığı dosyayı en kısa zamanda Sağlık Bakanlığı’nda Recep Akdağ’a ileteceğini kaydederek, “Ben de böyle bir durumla karşılaşırsam sağlık sigortamdan hastamın yararlanması çok iyi olacaktır. Bu kanun teklifi tasarısı raporunuzu çok önemli buluyorum” dedi. Derneklerini ülkemizin kanayan yarasına çareler üretmek, milyonlarca hasta ve hasta yakınının dertleriyle ilgili projeler geliştirmek için kurduklarını kaydeden Berktaş,  “Ülkemizin bu çok önemli sosyal yarasına parmak basılmasını sağlayacak nitelikte sosyal sorumluluk projelerine imza atabilmek, ülke nüfusumuzun yüzde 10’una denk gelen potansiyeldeki tüm vatandaşlarımıza yol gösterecek, ışık olacak projelerle ufuk olmak için yola çıktık” dedi.

Destekler artırılmalı

İnsanların bu hastalıklarla ilgili iki türlü bakım modeli olduğunu kaydeden Berktaş, “Birincisi evde bakım hizmetleri. Evde bakım hizmetlerinde hasta yakınlarımız hastalarına evde bakım yaparak sorunu çözmeye çalışmaktadır. İkincisi ise kurum bakımıdır. Kurum bakımında huzurevlerinde, engelli bakım merkezlerinde üniversite mezunu sağlıkçılarımız çalışmakta ve hastalarımızla çok yakından ilgilenmektedirler. Devletimiz 15 yıldır özellikle evde bakım hizmetlerinde evde bakım aylıkları noktasında önemli destek hizmetleri sağladı. Ancak bu destek hizmetlerinin artırılması gerektiğini düşündüğümüz bu raporumuzu hazırlamış bulunuyoruz” diye konuştu. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlattıkları Sosyal Rehberlik Merkezlerinin faaliyetlerine devam ettiğini, 10 ilde temsilcilikleri olduğunu vurgulayan Berktaş, “Merkezimize başvuran 10 aileden 9’u hastalarının sigortalı olduğunu ve bakım hizmetlerini SGK’nın destekleyip desteklemediğini sormaktadır. Bu bağlamda Sağlık Sigortası yeterli değildir ve Bakım Sigortasının da gerekliliği ortadadır” dedi.

NE AMAÇLANIYOR?

Tasarıyla Alzheimer-demans-parkinson hastalarının tedavi masraflarının yanında, bu hastalıkların ilerlemesi, bakım maliyetleri artan hasta ve hasta yakınlarının hali hazırda ağır olan maddi-manevi yükünü azaltmak yanında devlet üzerinde bu hastalıklar sebebiyle mali yüklerin azaltılması için hasta bakım maliyetinin tamamının veya bir kısmının SGK tarafından karşılanması amaçlanıyor.

www.sosyalrehberlik.com

www.alzheimerdemansdernegi.org

Hasta ve hasta yakınlarımıza sosyal hizmet uzmanları, hemşire ve fizyoterapistler ücretsiz danışmanlık hizmeti vermektedir.

TEL: 0 552 221 88 33

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN