Bakan Eroğlu, Adıyaman Belediyesini Ziyaret Etti

Bakan Eroğlu Adıyaman Belediyesi Ziyaretinde Müjde Üstüne Müjde Verdi.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

“Koçali Barajı 2019’da Bitecek” “2060’a Kadar Su Sıkıntısı Yaşanmayacak”“Vadiyaman Projesi Adıyaman’a Hayırlı Olsun”

Çeşitli açılış ve programlara katılmak üzere ilimize gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Adıyaman Belediyesi ziyaretinde verdiği müjdelerle Adıyamanlıları sevindirdi.

‘Tarih kokan Adıyaman’a tarihe geçecek yatırımlar’ sloganıyla başlatılan 84 milyon TL değerindeki 8 tesisisin açılışını yapmak üzere Adıyaman’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Adıyaman Belediyesi ziyaretinde yeni müjdeleri sıraladı.

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından temeli atılacak olan merkez Akçalı 1 ve Akçalı 2 Barajları, Sincik Arıkonak göleti ve sulaması, İl merkezi Beşpınar mevkii ziyaret çayı 2. kısmı, Çelikhan ilçesi Çelikhan Çayı ve 8 nolu Kuru Dere ıslahı, Gerger ilçesi kuşaklama kanalı, Adıyaman-Gölbaşı Ozan Köyünün Gölderesi ıslahı ve Gölbaşı ilçesi Hayıtlı Deresi 2. kısım ıslahı ile Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yapılacak olan ormancılık faaliyetlerinin açılışını gerçekleştirecek olan Bakan Eroğlu, toplu açılış töreni öncesi ziyaret ettiği Adıyaman Belediyesinde, Adıyaman’ın sulama sorunu ve Vadiyaman projeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, AK Parti Adıyaman milletvekilleri Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat ve Salih Fırat, DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Orman Genel Müdürü Bekir Kocabey ile Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı bölge müdürlerinin de eşlik ettiği ziyarette Bakan Eroğlu ile beraberindeki heyeti belediye binası önünde karşılayan Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Adıyaman’a gösterdiği ilgi ve bakanlığı döneminde yapılan yatırımlardan dolayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na teşekkür etti.

Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen ziyarette konuşan Belediye Başkanı Kutlu, Bakan Eroğlu’na Adıyaman’ın en önemli sorunlarından bir tanesi olan susuzlukla ilgili bilgi vererek Koçali Barajı’nın bir an önce tamamlanarak Adıyamanlıların bu sorundan kurtulması isteğinde bulundu. Başkan Kutlu’nun talebi üzerine yanında bulunan DSİ Genel Müdürü Metin Acu ile bölge müdürlüğü yetkililerine talimat vererek Koçali Barajı inşaatının hızlandırılmasını isteyen Bakan Eroğlu, “Koçali Barajı yıldırım hızıyla yapılacak ve 2019’da tamamlanarak hizmete girecek. Barajın tamamlanmasıyla Adıyaman’da 2060 yılına kadar su sorunu yaşanmayacak” dedi.

Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu’nun çalışmalarını yakından takip ettiğini ve Adıyaman’da önemli işlere imza atıldığını gördüğünü de söyleyen Bakan Eroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Benimde uzun yıllardır dostum olan Hüsrev başkanımızın yaptığı çalışmaları takdir ediyorum. Özellikle yapımını gerçekleştirdikten sonra Atatürk Barajı’ndaki kirliliği ortadan kaldıran Atıksu Arıtma Tesisi çok önemli bir porjeydi. Bundan dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Yolları genişleyen, her gelişimde daha da gelişen Adıyaman’da önemli işler yapan Hüsrev başkanımızın talebi üzerine Vadiyaman projesi için de kolları sıvadık. Bu projenin hızlanması için genel müdürümüze gerekli talimatları verdim. Şimdiden Adıyaman’ımıza hayırlı olsun.”

Son olarak söz alan ve Orman ve Su İşleri Bakanlığına ait bazı müdürlüklerin Adıyaman’daki binalarıyla ilgili taleplerde bulunan Başkan Kutlu’nun bu talebini de olumlu gören Bakan Eroğlu, gerekenin yapılacağını söyledi.

Ziyaret sonunda Başkan Kutlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu’na vazo hediye etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN