Bakan Bozdağ, Kira Artış Oranı Tavan Zam Sınırı Açıklandı

Kira Artış Oranı tavan zam sınırı açıklandı! Adalet Bakanı Bekri Bozdağ, 1 Temmuz 2023'e kadar yenilenecek kira sözleşmelerinde artışın bir önceki yılın yüzde 25'ini geçemeyeceğini açıkladı.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 1 Temmuz 2023'e kadar yenilenecek kira sözleşmelerinde artışın bir önceki yılın yüzde 25'ini geçemeyeceğini açıkladı.

Adalet Bakanı Bozdağ, kira düzenlemesi hakkında yapmış olduğu konuşmasında, detayları açıkladı. Tavan sınır oranını açıklayan Adalet Bakanı tarihi de ilan etti. İşte kira sözleşmelerinde yeni dönem...

Uzun zamandır gündeme olan Adalet Bakanlığı, Çevre Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı'nca üzerinde çalışılan kira düzenlemesi hakkında ilk resmi açıklama geldi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ kira sözleşmesi imzalayacak olan ev sahipleri ve kiracılar düzenlemenin nasıl olacağını, yasal zam sınırını ve sözleşme tarihine ilişkin ayrıntıları açıkladı.

İşte ev sahipleri ve kiracılar için büyük önem taşıyan kira düzenlemesinde yer alan yasal oran..

KİRA ARTIŞ ORANINDA TAVAN ZAM ORANI BELLİ OLDU

Gelen son dakika haberine göre; Adalet Bakanı Bozdağ, kira düzenlemesi hakkında konuştu. Bakan Bozdağ konuşmasında1 Temmuz 2023'e kadar yenilecek kira sözleşmesinde artışın bir önceki yılın yüzde 25'ini geçemeyeceğini söyledi.

Bekir Bozdağ düzenleme hakkında "Konut kiraları bakımından 1 Temmuz 2023 yılına kadar yenilenecek Kira sözleşmelerinde bir önceki seneki kiranın yüzde 25'ini geçmeyecek şekilde bir Artış yapılması imkanı getiriliyor" ifadelerini kullandı.

Düzenleme geçerlilik süresi açıklandı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ konuşmasında ayrıca söz konusu düzenlemenin geçerlilik süresinin bir yıl olacağını açıkladı.

MECLİSE GELECEK VE KAMUOYUNA DUYURULACAK

İlgili bakanlıkların çalışmalarını tamamlamasının ardından düzenleme ilk olarak TBMM'ye gelecek. TBMM'de oylandıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderilecek olan düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandıkyan sonra uygulamaya girecek.

HEM KİRACI HEMDE EV SAHİBİ MUTLU EDECEK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum kısa süre önce yapmış olduğu konuşmasında, kira düzenlemesi hakkında bazı bilgiler vermişti. Düzenlemeye ilişkin tüm detayların önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağını söyleyen Çevre Bakanı Kurum yasayı "Hem ev sahibi vatandaşlarımızı hem de kiracılarımızı mutlu edecek" sözleriyle tanımlamıştı.

Kaynak - https://www.emlak365.com/son-dakika-kira-artis-orani-tavan-zam-siniri-aciklandi-bakan-bozdagdan-resmi-aciklama

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN