Aygören, Bilimle Yapılan Antrenman Başarı Getirir

Malatya hakemimiz, Milli sporcumuz Beden Eğitimi Son sınıf  öğrencisi Caner Aygören...

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Malatya hakemimiz, Milli sporcumuz Beden Eğitimi Son sınıf  öğrencisi Caner Aygören,  Altın adamlar spor Kulübündeki tüm öğrencileri, sürekli farklı metotlarda bilimsel ölçümler eşliğinde ve fiziksel uygunluk ilkelerine uygun testlere tabi tutu.

Konu ile basın açıklaması yapan, Aygören, Sporcularda başarı elde edilmek isteniyorsa sürekli farklı metotlarda bilimsel ölçümler eşliğinde ve fiziksel uygunluk ilkelerine uygun testler yapılmalıdır. Öğrencilerimizden aldığımız bu ölçümleri, bir antrenman programına başlanmadan önce mutlaka alınması gerektiğini ve yapılan antrenmanlar sonucunda son ölçümde alındıktan sonra ilk ve son ölçüm arasındaki farkların antrenmanın sporcuya katkılarının neler olduğunu antrenörün bizzat somut ve sayısal istatistiklerle değerlendirip ona göre sporculara plan ve programlar hazırlayıp bu  çizelge doğrultusunda  nasıl devam edeceğini bir antrenörün temel ilkesi olmalıdır. Bizlerde bugün bu ölçümleri Karateci öğrencilerimizden alıp, bir ay, üç ay altı ay ve yıl sonu  bir yılın sonundaki gelişimleri  ve farkındalıklarını takip ediyoruz. Dedi.

Aygören, bir antrenörün sürekli antrenman bilimi ile iç içe yaşamasını ve güncellenen son sportif çalışmaların takip edilip öğrenilmesi gerekildiği ne'de dikkat çekti. Bilimle yapılan antrenman başarı getirir sözleriyle de röportajını noktaladı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN