Anadolu Gazeteciler Platformu Kuruldu

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

7 derneğin bir araya gelerek kurduğu Anadolu Gazeteciler Platformu’nun merkezi Ankara’da olacak.
 
Gazetecilik mesleğinin sorunlarını gündeme getirip çareler aramak, gazetecilerin maddi-manevi daha iyi koşullarda çalışmalarına imkân verecek ve gazeteciler arasında yardımlaşmayı, dayanışmayı sağlayabilmek amacıyla merkezi Ankara’da olan Anadolu Gazeteciler Platformu kuruldu.
Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümü 29 Ekim tarihinde kurulan ve söz konusu girişime daha anlam katan Anadolu Gazeteciler Platformu’nu oluşturan isimler ve üye oldukları basın kuruluşları şöyle:
Habip Çadırcı (Genel Başkan-Tarafsız Yerel Gazeteciler Derneği), Müslüm Aktürk (Genel Başkan Vekili-Uluslararası Gazeteciler Konfederasyonu), Reşat Kuşçuoğlu (Genel Başkan Yardımcısı ve İç Anadolu Bölge Başkanı), Mahmut Şevket Haberveren (Genel Başkan Yardımcısı ve Marmara Bölge Başkanı-Uluslararası Yazarlar, Sanatçılar ve Araştırmacı Gazeteciler Derneği), Nilgün Kasap (Genel Başkan Yardımcısı ve Ege Bölge Başkanı-Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği), Nur Kılıç (Genel Başkan Yardımcısı ve Karadeniz Bölge Başkanı-Yerel Gazeteciler Birliği), Mehmet Kayık (Genel Başkan Yardımcısı ve Akdeniz Bölge Başkanı-Uluslararası Gazeteciler Derneği), Şahban Kılıç (Genel Başkan Yardımcısı ve Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı-Şanlıurfa Gazeteciler Birliği), Kazım Erayabakan(Genel Başkan Yardımcısı ve Doğu Anadolu Bölge Başkanı-Anadolu Basın Birliği).    
Üyelerin oy birliğiyle Başkan seçtiği Habip Çadırcı, yeni kurulan Anadolu Gazeteciler Platformu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Öncelikle yedi derneğin temsilcisine beni başkan seçtikleri için teşekkür ediyorum. Bu yedi dernek Türkiye’de kendini kabul ettirmiş, yaptıkları faaliyetlerle ülkemizde ses getirmiş STK’lardır” dedi.
Çadırcı, Anadolu Gazeteciler Platformu’nun amacını anlatırken de şu ifadeleri kullandı:
“Gazete, dergi, radyo, televizyon gibi yazılı, işitsel, görsel ve elektronik iletişim ve internet alanlarını kapsayan gazetecilik mesleğini; mesleğin geleneklerini, ahlak ilkelerini korumak; herkesin bilgi edinme, halkın doğru haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını, iletişim, düşünce açıklama, eleştiri ve yorum hakkı ile ifade ve basın özgürlüğünü savunmak; gazetecileri meslekleri içinde maddi ve manevi yönleriyle geliştirmek, ilerletmek, korumak ve yüceltmektir. Yurt içi ve Yurt dışındaki gazeteciler ile ortak çalışmalar yapmaktır.”

Üye Kaydında Titiz Davranacağız

Anadolu Gazeteciler Platformu Genel Başkan Vekili Müslüm Aktürk ise, platformu yedi bölgeyi temsil eden isimlerle kurduklarını ancak üye sayısını arttırmak için çalışmalara başladıklarını kaydetti. Üye olmak isteyen isimleri dikkatlice seçeceklerini belirten Aktürk, “Mevcut kurucu üyelerimizle uyumlu bir şekilde çalışacağımıza inanıyoruz. Üye seçiminde de aynı titizliği göstereceğimiz için Sayın Habip Çadırcı, genel başkanlık  teklifimizi kabul etti. Kendisine teşekkür ediyoruz ve yapacağı çalışmalarda başarılar diliyoruz. Anadolu Gazeteciler Platformu devletimize, milletimize ve meslektaşlarımıza hayırlı olsun.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN