Yağmur Yağdı İş Yerlerini Su Bastı

Malatya'da 1 Mayıs'ta aniden Yağan sağanak dolu ve yağmur karşısında şehrin bazı yerleri yetersiz kalması sonucu onlarca ev ve işyeri sular altında kaldı.

Malatya'da 1 Mayıs'ta aniden Yağan sağanak dolu ve yağmur karşısında şehrin bazı yerleri yetersiz kalması sonucu onlarca ev ve işyeri sular altında kaldı.

İş yerleri Sular altında kalan Zarar gören vatandaşlar yaşananlardan sorumlu Tuttuğu Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Müdürlüğüne sitem ettiler.

Yaşanan su baskınlarına müdahale etmede Belediye ekipleri de yetersiz kalınca vatandaşlar sorunu kendi imkânlarıyla çözmeye çalıştı. Yaşadıkları mağduriyetlerden Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ ‘yi sorumlu tutan vatandaşlar, yıllardır alt yapı yapıyoruz diyerek sitem ettiler. Hani nerede altyapınız. Yoksa alt yapı yapıyoruz diye define mi arıyordunuz. Yıllardır hem merkezde hem de ara sokaklarda alt yapı sorununu çözeceğiz dediniz ama gelinen nokta tam bir fiyasko. Şeklinde MASKİ Müdürlüğüne ve yetkililere sitem ettiler.

1 Mayıs da Aniden yağan sağanak yağış ve dolu da etkilenen Şire Pazarı'nda bazı iş yerleri sular altında kaldı. alt yapı yetersiz kalınca sel baskınına neden oldu. Aradan 3 gün geçmesine rağmen bazı esnaflar suyu kendi imkanlarıyla tahliye ettikleri görüldü.

Yaşananlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan İbrahim GÜLDAŞ adlı esnaf, “Belediyeyi ve MASKİ Müdürlüğünü kınıyoruz. MASKİ, Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi Vidanjör ve Kombine Kanal Açma Aracı ile Kuyu ve Kanal Temizlik araçları aldık diye Büyükşehir Belediyesi önünde halka gösteriyorsunuz. Hani nerede o araçlar? Biz hizmette kullanıldığını göremiyoruz doğrusu.” diyerek belediyeye sitem etti.

“Altyapı boruları yetersiz kalıyor”

Burdaki rögar tıkanınca tüm esnaf o pisliği çekmek zorunda kalıyor. Ancak Belediyenin altyapıdaki hataları sebebiyle burası her sene su birikimine ve sele sebep oluyor. Olta atılınca balık tutulabilecek hale geliyor. Bu bir su baskını veya doğal afet olabilir ama, bu noktada belediyenin tedbir alması gerekmiyor muydu? Bu hususta ekipmanlarıyla hazırda bekliyor olması gerekmiyor muydu? Yetkilileri arıyoruz, diyorlar ki Kentin birçok mahallesi var ve buraların hepsinde su baskınları var. Ekipler koordineli bir şekilde çalışırlarsa, sorunların daha çabuk çözüleceğine inanıyorum. Tıkanan rögarlar sebebiyle yaşanan su baskınları yüzünden benim en az 150.000 TL'ye Kadar zararım oldu. Şuana kadar herhangi bir Yetkililer, ne sordular nede geldiler. Benim bu mağduriyetimi gidermelerini istiyorum'' diye konuştu.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR