Uluslararası 'İmam Hatip Öğrencileri' Sempozyumu Yoğun İlgi

Bakan Yılmaz, “Genç Kuşaklarını İhmal Eden Toplumlar Geleceklerini İnşa Edemezler”

Bakan Tüfenkci, “Gençlerin Gözlerindeki Işıltı Ve Parıltı Gelecek Anlamda Bizleri Umutlandırıyor”

Çalık, “Her Platform Veya Organizasyon Yeni Bir Heyecan Demektir”

Vali Kaban, “Sempozyumun Düzenlenmesinde Emeği Geçenleri Tebrik Ederim”

Başkan Polat, “İlim Ve Bilim Üretiminde Daha Aktif Ve Önde Olmamız Gerekiyor”

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Yeşilyurt Belediyesi, Malatya İnönü Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Uluslar arası İmam Hatip Öğrencileri” sempozyumunun kapanış törenine katıldı.

“OKUMAYA ÖNEM VEREN TOPLUMLAR KAZANIR”

Yoğun ilgi altında gerçekleşen kapanış törenine katılan her iki Bakan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ile diğer katılımcılara teşekkürlerini sunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Yurt içi ve yurt dışından çok değerli akademisyenler, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla iki gün süren sempozyumda 15 ayrı konu başlığı altında 61 adet bildiri sunuldu. ‘Gençlerin Güncel Meseleleri' temalı bilimsel çalışmalar ve sunumlarla oldukça faydalı geçen böylesine değerli bir sempozyuma ev sahipliği yapmanın onurunu yaşıyoruz. İlim ve bilim üretiminde daha aktif ve önde olmamız gereken bir dönemden geçmekteyiz, geleceğimize şekil verecek olan öğrencilerimizi bu anlamda teşvik edecek organizasyonlara sınırsız destek veriyoruz, bu anlamda gelen projeleri sahipleniyoruz ve elimizden gelen katkıyı sunuyoruz. Gençlerin eğitim hayatlarına katkı sunacak böylesine değerli bir sempozyuma ev sahipliği yapmanın onurunu yaşıyoruz. Bizler ilk emri ‘oku' olan bir dinin mensuplarıyız, dinimizin ilk emrini yerine getirmek içinde okumayı toplumda yaygınlaştırmak amacıyla geride bıraktığımız dört yıl içerisinde ulusal ve uluslar arası organizasyonlara ev sahipliği yaptık, ilçemizin dört bir tarafında hizmete sunduğumuz Yeşilkonak, Gençlik Merkezleri, Medeniyet ev Sanat Araştırmaları Merkezi, Fethi Gemuhluoğlu Bilgi Evimiz ve diğer yatırımlarla 7'den 70'e herkesin kitap okuma alışkanlıklarını artırmaya önem verdik. Okumaya önem veren toplumlar kazanır bu alanda boşluk bırakanlar ise kaybetmeye mâhkumdur. Gençlerimiz okuyarak, ilim ve bilim üreterek ecdadımızın adalet, ilim ve irfan götürdüğü bütün noktalara yeniden adaleti taşıyacaklar ve bayrağımızı en yükseklere taşıyacaklardır. İki gün süren ve öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdikleri sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen İnönü Üniversitesine, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, Yeşilyurt Belediyesi Başkan Yardımcılarımıza ve çalışanlarımıza, Selahaddin Eyyubi Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerine çok teşekkür ediyorum.Yoğun programlarına rağmen törenimize teşrif ederek bizleri onurlandıran Sayın Bakanlarımıza, Genel Başkan Yardımcımıza ve diğer tüm katılımcılara katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“HER PLATFORM VEYA ORGANİZASYON YENİ BİR HEYECAN DEMEKTİR”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, sempozyum için yurt içi ve yurt dışından gelen gençlerle bir araya gelmekten onur duyduğunu ifade ederken şunları söyledi; “ Her platform veya organizasyon yeni bir heyecan demektir. Yeşilyurt Belediyemizin büyük destekleri İnönü Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla düzenlenen, gençliğimizin konuşulduğu bu sempozyumda geleceğin gençliği ve gençliğin geleceğinin konuşulması çok önemlidir. Cumhurbaşkanımızın bize çizdiği yolda, aldığımız eğitimle ve gittiğimiz bütün güzel yollarda gençliğimize ışık olmaya gayret ediyoruz. Eğitim camiasına verdiği büyük desteklerden dolayı ve Malatya'ya gelerek bizleri onurlandıran Milli Eğitim Bakanımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“SEMPOZYUMUN DÜZENLENMESİNDE EMEĞİ GEÇENLERİ TEBRİK EDERİM”

Sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik eden Vali Ali Kaban ise, “ İmam Hatip okullarımızın yeniden yaygınlaştığı bu dönemde sorunlarının çokluğu da doğal bir gelişmedir. Göreve geldiğimiz ilk günlerde İmam Hatipliler formuyla birlikte Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci ile bir toplantı yapmıştık. Bu tür platform çalışmalarını daha sıklıkla yapmamız gerektiği hasıl oldu, daha geniş kapsamlı toplantılarda bulunduk. Toplantılar sırasında İmam Hatiplilerle alakalı sorunların büyük çoğunluğunu karşılıklı iletişimle çözüme kavuşturduk. “Uluslar arası İmam Hatip Öğrencileri” sempozyumunun düzenlenmesinde katkı ve destek sunan bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür ederim” dedi.

“GENÇLERİN GÖZLERİNDEKİ IŞILTI VE PARILTI GELECEK ANLAMDA BİZLERİ UMUTLANDIRIYOR”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'de, gençlerin gözlerindeki ışıltı ve parıltının kendilerini gelecek anlamda umutlandırdığını ifade etti.

Geleceğin gençleriyle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Bakan Tüfenkci, “Gençlerimizin heyecan ve coşkusunu görünce memleketimizin geleceğine dair ideallerimiz ve hayallerimizin gerçeğe dönüşmesi noktasında hepimizi umutlandırmaktadır. Sizleri yetiştiren başta anne ve babalarımız olmak üzere öğretmenlerinize teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın riyasetinde Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz'a eğitime verdiği destek, Malatya'daki eğitime verdiği önem ve ilgiden dolayı ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Sayın Bakanımız, Malatya ile ilgili her hangi bir talebimizi ilettiğimizde ‘başım üstüne' diyerek kentimizin kalkınmasında büyük emekleri vardır, Malatyalı hemşerilerim adına kendisine teşekkür ediyorum. Gençlerin sorunlarının ve çözüm yollarının ele alındığı böylesine değerli bir sempozyumun hayata geçmesinde büyük destek veren başta Yeşilyurt Belediyemiz olmak üzere emeği geçen bütün kurumlara, okullarımıza, öğretmenlerimize ve öğrenci kardeşlerimize tebrik ediyorum” diye konuştu.

“GENÇLERİMİZLE TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ DAHA AYDINLIK OLACAKTIR”

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'da sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik ettikten sonra yaptığı konuşmada, “Geniş bir yelpazede düşünce üreterek bu sempozyuma katılma özgüvenini gösteren öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve sempozyuma bildirileriyle katılım gösteren herkesi tebrik ediyorum. Genç kuşaklarını ihmal eden toplumlar geleceklerini inşa edemezler. Biz gençlerimizi milli ve yerli değerleriyle donanmış, evrensel değerlere açık, fikri hür,vicdanı hür nesiller olarak yetiştirmek istiyoruz.Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin kişilik yetenek ve kabiliyetlerini en yüksek düzeyde geliştirmek, iletişim beceresi yüksek, takım çalışmasına uyumlu, eleştirel ve analitik düşünceye sahip kişiler olarak yetiştirmek istiyoruz. Milli ve manevi değerlere sahip, ülkesini ve vatanını seven, millet için gayret gösteren, iki günü birbiri için denk ise kendisini zararda olduğunu bilen, nice başarılı öğrencilerimiz bu kurumlarda eğitim aldı, eğitim almaya devam ediyor. Bu kurumlarımızda nice bilim adamları çıkmıştır. Gençlerimizle Türkiye'nin geleceği daha aydınlık olacaktır, çünkü geleceğimizi gençlere emanet edeceğiz. Gençlik ülkemizin umududur, inanan insan için umut hep vardır ve hep var olacaktır. Biz değerlerimize güveniyoruz, bu değerlerin gelecek nesillere taşıyıcısı olan gençlerimize güveniyoruz. Gençlerimizin okuyan, araştıran, sorgulayan bir anlayışla yetişmesi için çalışıyoruz.İmam Hatip liselerinde eğitim gören öğrencilerimizin üniversite sınavlarında büyük başarılar göstermesini istiyoruz.Önümüzdeki dönemde fırsat eşitliği temelinde eğitimin kalitesini artıracağız,geleceğin bilim insanları, öğretmenleri, sanatçıları, mühendisleri, sporcuları, Bakanları ve Turgut Özal'ları bu okullardan çıkacaktır.Bu okullarımızdan mezun olan evlatlarımızla birlikte Büyük Türkiye'yi inşa edeceğiz.Büyük Türkiye yoluna giderken kılavuzumuz ve rehberimiz bilim ve akıldır” diye konuştu.

BAŞKAN POLAT BAKANLARA VE GENEL BAŞKAN YARDIMCISINA TABLO HEDİYE ETTİ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, protokol konuşmalarından sonra Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık'a, Yeşilkonak kursiyerleri tarafından yapılan el emeği göz nuru eserleri hediye etti.

Sempozyuma bildiri sunan öğrenciler ve danışman öğretmenlerinin protokol üyeleriyle çektirdikleri hatıra fotoğrafıyla kapanış töreni sona erdi.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR