Türkiye Bisiklet Şampiyonası Malatya Etabı Start Aldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi, Türkiye Bisiklet Federasyonu ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen “Türkiye Bisiklet Şampiyonası Malatya 4.Etap Yol Yarışları” başladı.

05-07 Temmuz 2017 tarihleri arasında düzenlenen yarışların ilk gün etkinliği, 15 Temmuz Millet Meydanı yanında gerçekleştirilen törenle start aldı. Malatya Büyükşehir Belediyesi Ana Sponsorluğundaki etkinliklerin başlaması dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, “Böyle bir etkinlik Malatya'da en son 1990'lı yıllarda yapılmış, yeniden yapılması dolayısıyla gururluyuz” dedi. Türkiye Bisiklet Federasyonu Genel Sekreteri'nin Malatyalı olduğunu kaydeden Turan, “Türkiye Bisiklet Şampiyonası 4'ncü ayağının Malatya'da yapılmasına vesile oldular kendileri. Antalya, Konya ve Muğla'da etkinlik yapıldı. Malatya'dan sonra Kayseri'de devam edecek. Malatya'da ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin dört bir yanından 321 sporcu katılıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak sporun her alanında faaliyetlere destek olmaya gayret ettiklerini belirten Turan, şöyle konuştu:

“Bisiklet sporu son yıllarda İlimizde yaygınlaştı. Bisiklet yolları yapıyoruz. Bu konuda ciddi bir yatırım çalışmamız bulunmakta. Sporun diğer dallarında da şu an İlimiz ev sahipliği yapmakta. Arapgir'de uluslararası fotokamp çalışmamız var eş zamanlı olarak. Malatya doğal güzellikleriyle ön plana çıkmış bir il. Biz farkındalığı artırmak istiyoruz. Hedefimiz daha zinde daha güçlü bir Malatya'yı hep birlikte oluşturabilmek.

Türkiye Bisiklet Şampiyonası Malatya 4.Etap Yol Yarışları kapsamında, şu an başlangıcında bulunduğumuz Malatya-Doğanşehir Yolunda ve 90 kilometreyi kapsayan bu ilk gün yarışlarından sonra 6 Temmuz Perşembe günü havaalanı yolunda zamana karşı yarış etabı gerçekleştirilecek. 7 Temmuz Cuma günü ise İnönü Üniversitesi Asfalt zeminde Kriteryum yarışı yapılacak.

Gençler, Yıldızlar, Bayanlar gibi 6 kategori var. Bursa, Antalya, Osmaniye gibi Türkiye'nin dört bir yanından gelen 321 sporcumuz var. Tüm katılımcılara, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Böyle faaliyetlerin İlimizde yaygınlaştırılması için Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak desteğimizi sürdüreceğiz. Etkinliğimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Daha sonra Genel Sekreter Ercan Turan'ın başlangıç işaretiyle sporcular yola çıktı.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR