NEETPRO Kapsamında Yürütülen AB Projesinin Kapanışı Gerçekleştirildi
T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü "Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençlere Yönelik İşgücü Piyasası Destek Programı" kapsamında finansal olarak desteklenen ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülen "Empowerment Can Begin With Skills“ isimli projenin kapanış toplantısı proje iştirakçileri Baykan Denim, Tekno Bağlantı Elemanları A.Ş. ve Yeşilyurt Belediyesi temsilcilerinin katılımı ile Mövenpick Otel'de gerçekleştirildi. Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep BENTLi, rektör yardımcıları Prof. Dr. Orhan GÜNDÜZ ve Prof. Dr. İlhan ERDEM, Genel Sekreter Ahmet Selim ÖZKAN ve Genel Sekreter Yardımcısı Abuzer YEŞİL ile birlikte proje paydaşı kurum temsilcileri, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Akif GÜLAÇTI, İŞKUR Şube Müdürü Mehmet ÇAYIR, SGK Merkez Müdürü Pınar AKGÜN, Malatya Kent Konseyi Genel Sekreter Vekili Dr. Hasan BATAR ve çok sayıda ilgili taraf ve paydaşın katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda proje kapsamında eğitim alan kursiyerlere başarı sertifikaları verildi.
Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep BENTLİ konuşmasında proje ile herhangi bir alanda istihdam edilmeyen ve eğitim sürecinde olmayan 50 gencin sektörün ihtiyacı olan nitelikli işgücünü karşılamak amacıyla mesleki beceri ve yetkinliklerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti. Prof. Dr. Recep Bentli, istihdam edilebilirliği sağlayacak beceri geliştirme eksenli çalışmalar ile Malatya Turgut Özal Üniversitesinin toplumun sorunlarına çözüm üretme noktasında her zaman katılımcı bir anlayış ile bu süreçlere destek olmaya devam edeceğini vurguladı. Prof. Dr. Recep BENTLİ, proje süresince özverili çalışmaları sürecin başarılı ile sonuçlanmasına katkı sunan proje koordinatörü Doç. Dr. Harun KAYA, proje uzmanları Dr. Öğr. Üyesi Hilal BİLGİÇ, Dr. Öğr. Üyesi Gamze OKYAY SEZER ve Dr. Öğr. Gör. Münevver ERTEK AVCI'ya teşekkürleri ile konuşmalarını sonlandırdı.
Proje uzmanlarından Dr. Öğr. Üyesi Hilal BİLGİÇ, proje ile herhangi bir iş kolunda istihdam edilmemiş ve eğitim sürecinde yer almayan 50 gencin programa dahil edildiğini ve toplam 240 saatlik mesleki eğitim ile mesleki beceri ve yetkinliklerinin gelişimine katkı sağlandığını ifade etti. Projeye katılan kursiyerlerin aynı zamanda kişisel ve entelektüel gelişimleri için seminerler, çalıştaylar, teknik ve kültürel geziler gerçekleştirildiğini ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Hilal BİLGİÇ programda başarılı olan 48 gençten 10'unun eğitim programının tamamlanmasını müteakip tekstil sektöründe faaliyet gösteren işletmeler tarafından istihdam edildiğini, önümüzdeki günlerde programdan başarılı olan tüm kursiyerlerin istihdam edilmesini beklediklerini vurguladı. Program, iştirakçi kuruluşlara plaket takdimi ve sertifika töreni ile sona erdi.