Mutluluklar Adıyaman
Bir şehir düşünün ki tüm problemleri çözülmüş dirilerle alakalı sorunlar bitmiş giden, yani ölenlerin yasını daha konforlu ve rahat bir şekilde tutmak kalmış.
28 Kasım2017 tarihin de yani Salı günü Adıyaman Belediye Başkanı Sayın KUTLU'nun yerel bir televizyon da “HALK BULUŞMASI” yayınına katılarak aslın da Adıyaman'ın sorunsuz bir şehir oluşuna, huzur şehri oluşuna birkez daha şahitlik etmemi sağladı. Hergün sosyal medya üzerinden eleştirilen Belediye ve Sayın KUTLU'nun çağrısına kulak tıkayıp canlı yayına katılmayışları, eleştirdikleri hususları bizzat yüzüne karşı sormak canlı yayın olması dolayısı ile geçiştirme şansı pek bulunmadığı halde kimselerin olmayışı manidar geldi bana.
Başkanın tüm kadrosuyla (müdürleriyle) yayında hazır bulunup ve yaklaşık 4 saat boyunca tüm sorulara en içtenliği ile cevap vermesine rağmen vatandaşın olmaması eleştirilerin ne kadar yersiz olduğunun da göstergesi oldu. Yayına katılan yaklaşık 25 mahalle muhtarının sorularına tek tek cevap veren başkan herkesi arka fondaki yazı gibi mutlu etti.
Ama yayın boyunca ele avuca sığan sorular varmıydı derseniz tabi ki HAYIR diyebilirim. Her canlı yayında ve her katıldığı platformlar da dile getirdiği Adıyaman da ki su sıkıntısı dışın da işsizlik sorusundan başka gecenin finalinde tek sorunun Adıyaman da taziye evlerinin yetersizliği oldu.
Dirisine sahip çıkmayan yöneticilerin ölülerini ebedi aleme yolcu ettikten sonra yaslarını daha konforlu mekanlarda tuta bilmek için Başkan KUTLU'dan en önemli eksiklerinin ve acileyet olarak gösterdikleri Tazi Evleri, çıkmaz sokaklarının çıkan sokak olmasını istemeleri oldu.
Şehrimizin kültürel faliyetlerinin en dip halini yaşıyor olması, çocuk ve gençlerin gerçekten eğitim, üretim ve kültürel faliyetlerinin olmaması muhtarlarımız açısından sorun işgal etmemesine de şaşırmamak gerekir. Kırk yıllık muhtarların olduğu, sorunlarını dahi soru haline getiremeyen sorularının devamını başkanın tamamladığı ( bir cümle de boş bırakılan yerleri doldurun ....... olur ya, aynen öyle bir soru cevap yayını oldu diyebilirim) ve ona göre cevaplar vererek mutlu etti muhtarlarımızı.
Ey Adıyaman
Bugün Türkiye'nin her ay en az 2-3 şehrin de kitap fuarları, festivaller, şenlikler yapılırken Şehrimiz de iki yıldır yapılmayan Kitap Fuarı bu şehrin bir sorunı değil midir ?
Her mahalle de küçük veya büyük bir çok parkın olmasına rağmen kaydırak ve salıncak dışın da çocuklarımızın eğitimi için, kültürü için, el becerisi için, üretken bireyler olması için hiç mi bir talebiniz olmaz. (Olması için düşüne bilmek gerek gerçi)
Aslın da yazılacak çizilecek çok ama çok şey var lakin, anlattığımızı duymak istemeyen de bir o kadar yöneticimiz var maalesef.
Adıyaman'ın il oluşun 63. Yıl dönümün de birtek sorunun Taziye Evleri olması aslında Adıyaman'ın ne kadar huzur ve barış şehri oluşunun da göstergesi...
Nice dertsiz, sıkıntısız yıllara Adıyaman.
Nezaman Adam Oluruz
“Okumanın sadece okul okumak olmadığını anladığımız vakit.”
Memleketim;
Baba ocağım, ana kucağım memleketim.
Huzurun adı
İnsanlığın kapısı memleketim .
Her şeyi ile gönüllere taç giydiren
Adı gibi yaman şehrim, memleketim.
Sabahı mis gibi havası ile huzur veren
Akşamı zehir saçan memleketim.
İnsanı ile güven veren
Yöneticileri ile lanet ettiren şehrim.
Sen ki nice medeniyetlere ev sahipliği yapmış şehrim
Milattan önce sonra fark etmez.
Zalim nemrut gibi adını dünyaya duyurduğun gibi
Peygambere yoldaş olmuş
Safvan bin muattal ile gönüllere taht kurduran şehrim.
Sen hep var olmayı bilen şehrim.
Savaş görmemiş hep huzuru görmüş göstermiş
Barışın sembolü şehrim
Sen; İnsanlığı ile nam salmış adı gibi yaman şehrim ...
Yazar: Yakup Tosun…