Malatya Tabip Odası Basın Açıklaması

29 Nisan 2021 tarihinde Malatya Turgut Özal Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesinde Sağlık camiamızı derinden üzen, hiçbir şekilde kabul edilemez ve makul bir izahı olmayan vahim bir şiddet olayı yaşanmıştır.

29 Nisan 2021 tarihinde Malatya Turgut Özal Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesinde Sağlık camiamızı derinden üzen, hiçbir şekilde kabul edilemez ve makul bir izahı olmayan vahim bir şiddet olayı yaşanmıştır. On gün boyunca yoğun bakımda her türlü tıbbi tedavi ve bakımları eksiksiz yapılan bir hastanın yakınları güvenlik görevlilerini aşıp yoğun bakım servisine girerek o an hastalarına 45 dakikalık bir zamandan beri resusitasyon yapan görevli Doç. Dr. Özgür Katrancıoğlu'na ve görevli sağlık çalışanlarına tanımlamanın en hafifiyle gayri insani bir şekilde müdahalede bulunmuşlardır.

Yaşanılan bu pandemi sürecinde büyük bir özveriyle yakınlarının bile yaklaşmadığı veya yaklaşamadığı covid hastalarıyla gece gündüz yeri geldiğinde özel hayatını, hatta kendi ailelerini bile ihmal ederek ilgilenen, uğraşan hekim ve sağlık çalışanların bu tür sağlıkta şiddet olaylarıyla karşılaşmaları maalesef çalışma şevk ve motivasyonlarını kırmaktadır.

Malatya Tabip Odası olarak sağlık camiamıza yapılan bu elim şiddet olayını en ağır şekilde kınadığımızı ve yasal çerçevede yakın takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.

Malatya Tabip Odası

Yönetim Kurulu

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR