Kutlu Direnişi Anlatan Tarihi Fotoğrafların Mutlaka Görülmesi Lazım

15 Temmuz Hain Darbe kalkışmasının birinci yıldönümü anma haftası nedeniyle 23. Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivali etkinlikleri kapsamında '15 Temmuz Şehitleri Anısına' karma fotoğraf sergisi açıldı.

15 Temmuz Hain Darbe kalkışmasının birinci yıldönümü anma haftası nedeniyle 23. Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivali etkinlikleri kapsamında "15 Temmuz Şehitleri Anısına” karma fotoğraf sergisi açıldı.

"15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANISINA" KARMA FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

Malatya Park AVM'de 9 Temmuz Pazar gününe kadar gezilebilecek serginin açılış törenine; Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Malatya Basın İlan Kurumu Müdürü Nihat Abacı, AK Parti Yeşilyurt Kadın Kolları Başkanı Esin Tanrıverdi, Fahri Nalbant Karakucak Güreş Ağası Kahraman Kavuk, Malatya Park AVM Genel Müdürü Yılmaz Arslan, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Kurum ve Kuruluş Müdürleri, fotoğraf sanatçıları, yerel ve ulusal medya kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

POLAT, “VATANDAŞLARIMIZI SERGİMİZE BEKLİYORUZ”

Serginin açılışında bir konuşma yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 15 Temmuz 2016 Cuma gecesi FETÖ mensupları tarafından gerçekleşen hain darbe girişimi sırasında ve sonrasındaki demokrasi nöbetlerinden objektiflere yansıyan fotoğraflardan oluşan serginin mutlaka görülmesini tavsiye etti.

Sergide emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Polat, “Vatandaşlarımız sergiyi gezdiklerinde o gece yaşadıklarını bir kez daha hatırlayacaklar. Biz o gece ülkemize yaşatılan bu hainliği unutmadığımız gibi unutturmayacağız da. Pazar gününe kadar açık kalacak olan fotoğraf sergimizde 15 Temmuz'daki hain, alçak darbe kalkışması sırasında kutlu direniş esnasında fotoğrafçılarımızın çektiği tarihi fotoğraflar yer alıyor. Malatya'nın yetiştirdiği çok değerli 8 fotoğraf sanatçımızın 51 fotoğrafı sergimizde yer alıyor. Allah bir daha böyle acıları milletimize yaşatmasın." dedi.

51 TARİHİ FOTOĞRAF SERGİDE BEĞENİYE SUNULDU

Konuşmalardan sonra Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile diğer protokol üyeleri tarafından serginin açılış kurdelesi kesildi. Kurdele kesiminin ardından katılımcılar sergilenen 51 fotoğrafı inceledi.

MİLLİ İRADE DİRENİŞİNİ YANSITAN DİKKAT ÇEKİCİ FOTOĞRAFLAR İLGİ GÖRDÜ

Fotoğraf sanatçısı Ahmet Berber, Alişan Hayırlı, İsmet Durgungül, Ramis Akar, Ruken Yusuf Çakar ve Yusuf Alhan'ın objektiflerine yansıyan toplam 51 fotoğrafın yer aldığı sergide; FETÖ/PDY terör örgütü mensupları tarafından gerçekleşen 15 Temmuz hain darbe kalkışması sırasında ve sonrasında Malatya meydanlarında günlerce devam eden darbe karşıtı direniş nöbetinden kareler yer aldı.

VATANSEVERLERİN BAYRAK VE VATAN AŞKI FOTOĞRAF KARELERİNDE

Vatan ve bayrak aşkıyla günlerce sokaklarda yatıp kalkan, iç ve dış mihrakların oyunlarını bozmak adına tüm fedakârlığı yaparak şehit kanlarıyla sulanmış aziz vatan topraklarını sahiplenen kahraman vatan evlatların yer aldığı tarihi kareler büyük ilgi gördü.

SERGİLENEN RESİMLERDE KENDİNİ GÖREN KIZ DUYGUSAL ANLAR YAŞATTI

Ellerinde Türk bayrağı kalplerindeki vatan aşkıyla birlikte memleketine sahip çıkan Malatyalı vatanseverlerin ‘onurlu ve asil' duruşlarına şahitlik eden fotoğraf sanatçılarının objektiflerine yansıyan ölümsüz kareler, duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Sergiyi gezen ziyaretçiler arasında bulunan ve kendi resmini gören Eslem Bera Atak ve ziyaretçiler duygusal anlar yaşadı.

ANI DEFTERİNE DÜŞÜNCELER YAZILDI

Fotoğraf sergisini gezen davetlilerin hem sergilenen fotoğraflar hem de 15 Temmuz Darbe Direnişiyle ilgili düşüncelerini öğrenmek amacıyla anı defteri oluşturuldu. Anı defterine ilk olarak Hacı Uğur Polat duygu ve düşüncelerini yazdı. Pazar gününe kadar açık kalacak sergiyi gezenler anı defterine düşüncelerini yazabilecekler.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR