İMKANDER Heyeti Afrika'da

Açlık ve susuzlukla boğuşan Afrika için bir süredir 'Afrika'ya Umutsun' adı altında bir kampanya yürüten İMKANDER Heyeti projeleri yerinde görmek için bölgeye gitti.

Açlık ve susuzlukla boğuşan Afrika için bir süredir "Afrika'ya Umutsun" adı altında bir kampanya yürüten İMKANDER Heyeti projeleri yerinde görmek için bölgeye gitti. Heyet, Uganda İçişleri Bakanı Ebubekir Ogondo tarafından karşılandı.

Afrika'da iç savaşlar ve kuraklık milyonlarca insanı etkilemeye devam ediyor. Özellikle Doğu Afrika'daki Uganda, Somali, Etiyopya gibi ülkeler başta olmak üzere kıtada, temiz suya ulaşma konusundaki zorluklar sebebiyle insanlar zor durumda.

Bir süredir "Afrika'ya Umutsun" sloganıyla kara kıta için kampanya yürüten İMKANDER Heyeti çalışmaları yerinde incelemek üzere bölgeye gitti. Elektrik ve suyun olmadığı köylerde su kuyuları projeleri yürüten dernek yetkililerini Uganda İçişleri Bakanı Ebubekir Ogondo ve eşi karşıladı.

Ülkede yürüttüğü faaliyetlerden ve ziyeretinden dolayı İMKANDER Genel Başkanı Murat Özer'e teşekkür eden Bakan Ogondo, yeni projelere ülkesinin tüm gücüyle destek vereceğini söylerek, ülkelerinin Türkiye'deki kardeşlerine minnettar olduğunu ifade etti.

Heyet daha sonra Bakanın eşi Cennet Ogondo ile birlikte AIDS'le mücadele için kurulmuş STK'ları ziyaret ederek hastalıkla mücadelede izlenecek yollar üzerine brifing aldı.

Derneğin Uganda'da su kuyuları, mescit inşaatları, erzak ve yemek dağıtımları, kurban organizasyonları gibi çeşitli alanlarda faaliyetleri bulunuyor.Bülten

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR