Başkan Yıldız: Merkezde İş Yapamayan Esnafa TOKİ'de Geçici İş Yeri Sağlanmalı

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, beraberinde belediye meclis üyeleri ve parti yöneticileriyle birlikte İkizce TOKİ konutlarında incelemelerde bulundu. Yıldız, bölgedeki eksikliklerin bir an önce giderilmesi gerektiğini vurguladı ve merkezde iş yapamayan esnafa TOKİ'de geçici iş yeri sağlanmasını talep etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, İkizce TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşların sorunlarını yerinde dinleyip çözüm için yetkililere seslendi.

SADECE EKMEK BÜFESİ VAR
Yıldız, İkizce Muhtarı Mehmet Tanrıverdi ve parti yöneticileriyle birlikte yaptığı açıklamada, “İkizce TOKİ konutlarındaki eksiklikleri ve sorunları dile getirmek için buradayız. TOKİ girişinde trafik düzenlemesi bir an önce yapılmalı. Herhangi bir kaza yaşanmadan bu düzenleme hayata geçirilmelidir. TOKİ birinci bölgede birinci ve ikinci etap evler teslim edilmiş durumda. Ancak burada bir sosyal alan yok. Sadece Megsaş'ın bir ekmek büfesi var ve ekmek çok erken saatlerde tükeniyor. İkinci bir vardiya yapılması şart. Ayrıca geçici de olsa bir market ihtiyacı var. Esenlik burada geçici bir market açmalı, çünkü araçları olmayan vatandaşların şehir merkezine gitmeleri çok zor” dedi.

MERKEZDE İŞ YAPAMAYAN ESNAFA TOKİ'DE GEÇİCİ İŞ YERİ TALEBİ
Vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine birçok TOKİ bölgesinde incelemelerde bulunduklarını belirten Yıldız, "TOKİ'lerdeki en büyük sorun esnafın bulunmaması. Vatandaş, esnafa ulaşmakta zorlanıyor; bir tarafta da gelişigüzel sokaklara konulan konteynerlerde esnaf müşteri bekliyor. Biz, TOKİ bölgelerine geçici konteyner çarşılar kurulmasını öneriyoruz. Böylece hem esnaf iş yapabilir hem de vatandaşlar hizmete kolayca ulaşabilir. Şehir merkezinde konteynerde iş yapamayan kuaför, çerezci, dürümcü, telefoncu, ayakkabıcı gibi birçok esnaf, TOKİ'de geçici iş yerlerinde faaliyet gösterebilir. Hatta mevcut konteynerler buraya taşınarak iş yapılabilir. Bu sayede hem esnafa iş olanağı sağlanır hem de TOKİ'deki vatandaşlara hizmet götürülmüş olur” ifadelerini kullandı.

İKİZCE'DE KÖYLÜLER TOZ TOPRAK İÇİNDE
İl Başkanı Yıldız, bölgenin en önemli sorunlarından biri olan yol problemini de dile getirerek, “TOKİ ikinci bölgede inşaatlar devam ediyor. İkizce muhtarımızla birlikteyiz. Köy yolu harap durumda. TOKİ şantiyesinde çalışan kamyonlar ve iş makineleri köy yoluna büyük zarar vermiş. Köylüler toz toprak içinde kalıyor. Yolun bir an önce onarılması ve asfaltlanması çok önemli bir ihtiyaç” dedi.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR