Başkan Karademir: 'Şehrimiz İçin Birlik İçinde Olmalıyız'

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir, Malatya'nın yeniden ayağa kalkabilmesi için birlik içinde olmamız gerektiğini belirtti. Karademir, '6 Şubat depremlerinde Malatya'mız büyük bir yıkım ve hasar meydana gelmiştir. Bu zorlu süreci aşabilmek için şehrimizdeki tüm paydaşların el birliğiyle çalışması gerekmektedir' dedi.

MAGİNDER Yönetim Kurulu, Malatya'nın geleceğine dair önemli kararlar almak amacıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Yaklaşık 4 saat süren toplantıda, mevcut projeler değerlendirildi ve Malatya'nın ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlayacak yeni projeler üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.

Başkan Salih Karademir, toplantı sonunda yaptığı açıklamada, 'Malatya'nın iş dünyası olarak üzerinde durmamız gereken önemli sorunlar arasında; deprem sonrası ekonomik toparlanma ve sürdürülebilir kalkınma, genç istihdamının artırılması ve girişimciliğin teşvik edilmesi, yerel üreticilerin desteklenmesi ve ticaretin canlandırılması, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması ve mesleki eğitimin güçlendirilmesi yer almaktadır. Şehirde sosyal dayanışma projelerinin artırılması için birlikte çalışmalıyız' dedi.

Karademir, MAGİNDER olarak, eğitim, dayanışma ve sosyal sorumluluk projeleriyle sürdürülebilir ve etkili adımlar atmaya devam edeceklerini vurguladı. 'İş dünyası olarak, şehrimizin yeniden ayağa kalkması için projeler üretmeye, yerel girişimleri desteklemeye ve toplumsal fayda sağlayacak çalışmalar gerçekleştirmeye kararlıyız. MAGİNDER olarak, birlikte büyümeye, üretmeye ve gelişmeye devam edeceğiz' diye konuştu.

Son olarak, Malatya'nın kalkınması için şehir olarak birlik içinde hareket edilmesi gerektiğini belirten Başkan Karademir, '6 Şubat'ta yaşadığımız depremler bizleri derinden üzmüştür. Allah bir daha böyle felaketler yaşatmasın' dedi.

Bakmadan Geçme