7. Malatya Uluslararası Film Festivali Tartışmalarla Başladı

Bu Yıl Malatya'mızda Yapılan 7.si Düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali 'Kırmızı Halı' Geçişi İle Başladı.

Festivalin başlamasıyla beraber Malatya Medyasına uygulanan ambargo tartışmalarda beraberinde getirdi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 7.si düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivaline basın camiası hangi kriterlere dayanarak basın ayırımı yapılarak davet edildi.

Film festivaline davet edilen Basın mensupları ve Dernekler ayırım yapılarak , kimi Festival Programına davet edildi. Kimi ise davet edilmedi.

Malatya Medyası Film Festivalinin ilk düzenlendiği günden bu güne kadar her türlü desteği hiçbir karşılık beklemeden vermiştir. Maalesef her yıl olduğu gibi bu yıl da Malatya medyası organizasyonda hak ettiği değeri görmemiş ve organizasyonu düzenleyen yetkililer tarafından bir çok basın mensubu göz ardı edilerek davet edilmemiştir.

Peki o zaman bu festivallerle ilgili , Festivaller başlamadan önce yapılan basınla istişare toplantısına tüm Malatya medyasını neden ve niçin davet ediyorsunuz.

Belediyenin yapmış olduğu bir çok etkinliğin haberlerini ve duyurularını sizler içeri almadığınız ve programa davet etmediğiniz , bu yerel medya ve basın mensupları , sizin bu haberlerinizi haber yaparak kamuoyunu bilgilendirirken iyilerdi de , neden Filim Festival programınıza basın kuruluşları ve basın çalışanları ayırım yaparak davet etmediniz.

Peki merak ettiğimiz şu bu programa Medya Kuruluşlarını ve Basın mensuplarımı , hangi kriterler göz önünde bulundurularak liste hazırlayıp ona göre Festivale davet ettiniz ?

Bu listeyi hazırlayan yetkililere soruyoruz amacınız Malatya'da medyayı ikiye , üçe ve dörde bölmek mi ? Sizin bu uygulamanızdan eminiz ki Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır Bey'in , Daire Başkanlarının ve Başkan Yardımcılarının haberi yoktur. Haberi olsa bizim tanıdığımız Sayın Ahmet Çakır Başkan asla böyle bir uygulamaya müsaade etmezdi. Basını ikiye böldürüp ayırımcılık yaptırmazdı.

Malatya Medyasının çoğunluğunun davet edilmediği bu olumsuz uygulamaya rağmen 7. Malatya Uluslararası Film Festivalinin yine de Malatya'mıza hayırlı olmasını diliyoruz.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR